La CUP de Reus creu que el 6 de desembre, “no hi ha res a celebrar”

La CUP anima a «trencar» amb la Constitució Espanyola

El 6 de desembre d’enguany farà 41 anys de l’aprovació de la Constitució Espanyola. L’Esquerra Independentista ja s’hi va oposar en el moment de la seva aprovació i continua oposant-s’hi en l’actualitat. La CUP ja ha posat de manifest que aquesta constitució no respecta el dret a l’autodeterminació, no garanteix els drets socials i polítics i és encara avui la màxima expressió del règim del 78.

Per tant, les regidoresi el regidor de la CUP de Reus creuen que aquest dia, Dia de la Constitució Espanyola, no hi ha res a celebrar i treballaran amb normalitat com qualsevol dia laborable. Esperen que el govern municipal, de majoria independentista, faci el mateix i l’insten a obrir l’Ajuntament, tot respectant la llibertat de les treballadores d’assistir, o no, al seu lloc de feina. En espera que les portes de l’Ajuntament siguin obertes, la intenció de la CUP és treballar al llarg del matí per fer treball intern del grup municipal i atendre els ciutadans que desitgin realitzar algun tipus de consulta.

D’altra banda, la CUP de Reus també dóna suport a l’acció que alcaldes i alcaldesses, i altres electes, de diferents formacions polítiquesi d’arreu del principat, duran a terme demà, dia 5 de desembre, davant de la Delegació de Governon es lliurarà el manifest aprovat a l’ACEC (Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya) a la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera.Aquesta és una de les accions proposades per tal de reaccionar davant l’actual situació de repressió i per rebutjar la sentència del Tribunal Suprem. Per aquest motiu, la Candidatura d’Unitat Popular insta Carles Pellicer, com alcalde i Noemí Llauradó, com a vicealcaldesa i ambdós com a representants de dos partits independentistes de la ciutat a anar a Barcelona i participar, juntament amb la resta de càrrecs electes, d’aquesta acció de protesta.

Finalment, la formació anticapitalista esperona tothom a participar dels diferents actes i accions de protesta que es realitzin a Reus durant la jornada del 6D.