Junts per Reus guanya les eleccions i manté els set regidors que tenia

ERC i PSC pugen fins a sis regidors cadascún i es col·loquen com la segona i la tercera força al consistori respectivament

Junts per Reus ha guanyat les eleccions i manté els set regidors que tenia
Junts per Reus, la formació encapçalada per Carles Pellicer, ha tornat a guanyar les eleccions municipals a Reus i manté els set regidors que tenia fins ara. Tot i això, la fragmentació ha marcat novament les eleccions municipals a la capital del Baix Camp, on seran necessaris les converses i pactes per poder formar un govern estable.
Darrere dels exconvergents s’ha situat finalment ERC, encapçalada per Noemí Llauradó, amb sis regidors. Els republicans han experimentat l’increment més sonat, guanyant quatre edils, i es converteixen en la segona força política al consistori. Per la seva banda, el PSC continua recuperant posicions i passa dels quatre als sis regidors.
La crisi interna patida per Ciutadanss només li ha suposat finalment la pèrdua d’un regidor, quedant-se amb tres. La CUP, que havia estat la principal força de l’oposició amb sis regidors, n’ha perdut la meitat i es queda amb tres. Per la seva banda, Ara Reus manté els dos regidors que va aconseguir l’any 2015.
Finalment, el PP es queda sense representació al consistori per primera vegada a la història. També s’ha quedat fora la candidatura batejada com a dCIDE, formada pels exdirigents locals de Cs que van ser expulsats o van marxar del partit. Cs, amb Débora García de candidata, tindrà tres regidors, respecte els quatre d’aquest mandat.