ERC Reus aposta per obrir els patis de les escoles fora de l’horari lectiu

La proposta té com a objectiu aconseguir un Reus més just amb equipaments a disposició de la ciutadania

La proposta té com a objectiu aconseguir un Reus més just amb equipaments a disposició de la ciutadania.

Aquest dimecres, la candidata a l’alcaldia per ERC Reus, Noemí Llauradó juntament amb el mestre i número 8 a la llista, Bruno Morejón i l’arquitecta i número 5 a la llista d’ERC Reus, Marina Berasategui han presentat la proposta d’obrir els patis de les escoles fora de l’horari lectiu amb l’objectiu d’obrir la ciutat de Reus i crear espais d’interrelació entre els seus habitants.

Des d’ERC Reus, defensen una ciutat acollidora, que elimini barreres, i que promocioni la participació i l’accés al coneixement. Llauradó explica que volen fer que “Reus atengui les necessitats d’accessibilitat, de trobada, de relació, de joc i esbarjo, ique s’apropi a la natura”. En aquest sentit, els republicans proposen un Pla Educatiu de Ciutat fonamentat en la dimensió transversal de l’educació, que traspassi l’àmbit estricte dels centres escolars i l’horari lectiu dels centres.

Un dels punt més importants del Pla Educatiu d’ERC Reus és tenir en compte els patis. “Els patis de les escoles s’han de repensar entre tots i totes perquè es converteixin, no només en espais lúdics i d’aprenentatge, sinó també en espais facilitadors de relacions, descobriments, vivències i emocions”, ha explicat la candidata a l’alcaldia.

Per altra banda, el mestre i número 8 a la llista d’ERC Reus, Bruno Morejón ha explicat que els patis de les escoles a partir de les 5 de la tarda, o un cop acaben les classes també han de ser “agents educadors”. Morejón ha fet palesa la necessitat de convertir els patis en “places” i també ha recordat que caldria un responsable d’aquests patis perquè vetlli pel compliment de les normes que s’hi estableixen i també que projecti propostes perquè aquests espais es dinamitzin i compleixin la missió per la qual els obren.

Així mateix, l’arquitecta i número 5 a la llista d’ERC Reus, Marina Berasategui ha posat èmfasi en convertir Reus en una ciutat “transversal”. “La visió que tenim de ciutat posa els espais urbans al servei de les persones, ampliant i garantit el seu dret a la ciutat”, ha afegit l’arquitecta.

Finalment, ha conclòs que la inclusió dels patis oberts és una aposta clara per la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, focalitzada en aquest cas en la infància, i les famílies, però també la des habitants i comerços de l’àrea d’influència d’aquests nuclis d’activitat.