Els regidors de Ciutadans Reus abandonen el partit

Els integrants esmenten que no volen seguir dins d’un partit que no representa els valors adients

Guillermo Figueras, Juan Carlos Sánchez i Pepa Labrador durant el comunicat. Foto: Laura V-M

La Comissió de Garanties i Valors de Ciutadans ha desestimat tots els recursos presentats pels quatre regidors del partit taronja a l’Ajuntament de Reus. Els expedients disciplinaries que els hi havia obert segueixen el seu procés i per aquest motiu, Damián Morales, Pepa Labrador, Guillermo Figueras i Juan Carlos Sánchez, han decidit donar-se de baixa del partit. Els dos primers ja han fet efectiu el tràmit, mentre que els dos últims estan a l’espera de poder-ho fer a causa dels tràmits administratius pertinents.

Els integrants de la formació taronja defineixen aquesta acció “d’aberració jurídica”, i esmenten que aquests expedients “són un càstig per haver denunciat públicament un presumpte frau d’un dels líders de Ciutadans a Catalunya”. El portaveu del grup municipal, Juan Carlos Sánchez, ha assenyalat que no vol continuar en un partit “en el qual es doni poder a persones que defrauden, que prohibeix publicar articles d’opinió sobre temes importants, que supervisa tot el que fiquem a les xarxes socials i que insulta a les persones que fa molts anys que treballen per ell”. Ciutadans ha deixat de representar els valors pels quals han lluitat des del principi, esmenten els integrants.

D’altra banda, diuen reservar-se les accions legals oportunes contra el partit. Pepa Labrador es pregunta si el que busquen és a gent submisa que no discuteixi les decisions. També han esmentat que han rebut ofertes d’altres partits, tant en l’àmbit municipal com en el general, encara que ho han rebutjat. Valoren la possibilitat de buscar una fórmula que els hi permeti tirar endavant el projecte en el qual han estat treballant per Reus i ser una l’alternativa política per a la gent que confia en ells.