El Ple aprova la creació del Consell Assessor de Mercats de Reus

El Consell Assessor de Mercats de Reus pot funcionar en ple o de manera sectorial per cada mercat, segons el que preveu l’article 16 del Reglament de mercats municipals.

Imatge del Mercat de Reus.

El Ple de l’Ajuntament d’aquest divendres, 20 de desembre, ha aprovat la constitució del Consell Assessor de Mercats de Reus, que pot funcionar en ple o de manera sectorial per cada mercat, segons el que preveu l’article 16 del Reglament de mercats municipals.

El consell estarà presidit pel regidor competent en matèria de mercats i com a vocals hi haurà un màxim de 4 membres de l’Ajuntament de Reus, un màxim de 4 membres de l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis i un màxim de 20 membres en representació dels venedors dels mercats municipals. Els membres que representin als venedors han de tenir la condició de concessionaris o de titulars d’autoritzacions

El Consell pot funcionar en ple o separadament per a cadascun dels mercats.

Carles Prats, regidor d’Empresa i Ocupació, i responsable dels mercats municipals, considera: «Els mercats municipals es troben en un moment clau en què cal prendre decisions i per això ens dotem d’aquest consell assessor. La necessitat de crear el consell es posa de manifest per facilitar la implantació de les mesures i objectius que es preveuen als estudis elaborats per l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona. I una de les primeres tasques que durem a terme és crear el consell sectorial del Mercat Central per proposar l’ampliació de l’horari d’obertura. Des de la Regidoria considerem que s’hauria de modificar al llarg de 2020».