Andreu Martín: “Els drets de les dones no són moneda de canvi per negociar res”

El grup municipal socialista defensarà una proposta al Ple de suport a les mesures del pacte d’estat contra la violència de gènere

El grup municipal socialista defensarà una proposta de resolució al Ple d’aquest dilluns de suport a les mesures contingudes al Pacte d’Estat en matèria de violència de gènere amb l’objectiu de combatre el terrorisme masclista. També posa de manifest la repulsa a totes les manifestacions d’aquesta violència, el seu compromís amb les víctimes i declara tolerància zero amb els maltractadors.

I en aquesta línia, el PSC vol que Reus expressi el seu rebuig a qualsevol posicionament polític que propugni l’eliminació o el menyspreu de les mesures de protecció de les dones enfront de la violència masclista, així com el drama social i les conseqüències que té per les víctimes. El portaveu, Andreu Martín, considera que “cal un pronunciament explícit de rebuig davant l’adopció de qualsevol tipus d’acord, explícit o implícit, amb formacions que plantegen la supressió o reducció de les mesures de protecció de les dones, donant així cobertura a polítiques irresponsables que comporten un altíssim risc d’agreujar el problema”.

Martín posa de manifest que en aquests moments, algunes forces polítiques plantegen una demolició de tota l’estructura de prevenció, atenció i protecció de les dones víctimes de violència masclista i per això compten amb la complicitat de partits polítics disposats a laminar el dret de les dones a una vida lliure de violència “com si 976 dones assassinades i una mitjana de 150.000 denúncies anuals no fossin raons suficients per a rebutjar i aïllar els qui sense embuts fan del masclisme la seva bandera política”.

“Els drets de les dones no són moneda de canvi per negociar res” ha reblat el portaveu, convençut que el compromís de les forces polítiques amb la democràcia i l’Estat de Dret exigeix un compromís ferm amb la vida i la llibertat de les dones i un compromís ferm en pro d’una política sostinguda per eradicar la violència de gènere.

“Al PSC, en els drets de les dones no permetrem ni un pas enrere”, ha conclòs Martín.

Suport al sector agrari
Instar el Govern de la Generalitat i al Govern de l’Estat a articular mesures per pal•liar la crisi conjuntural i estructural a què es veu abocada la pagesia al nostre territori. Aquest és el principal acord de la segona proposta de resolució que el grup municipal del PSC defensarà al proper Ple a instàncies d’Unió de Pagesos de Catalunya.
La proposta fa un repàs a la situació del sector agrari a les comarques del Camp de Tarragona i es refereix especialment als conreus d’avellana i olivera que han sofert importants pèrdues de collita degut a una climatologia adversa, que ha suposat una pèrdua de producció d’entre el 50 i el 70%; la reducció de preus i dels ajuts agraris dels darrers temps; així com l’encariment de l’energia que, empitjora encara més, la viabilitat de les explotacions.

Atesa la importància econòmica i social d’aquests conreus llenyosos al camp de Tarragona, la proposta també demana establir un refinançament dels crèdits per als joves incorporats als conreus de l’avellana i l’olivera; possibilitar l’accés de pòlisses per fer front a les despeses corrents a retornar en 4 anys i amb un interès 0; establir avals per a les mesures de finançament i refinançament; restablir ajuts i promoure campanyes per afavorir el consum d’avellanes i d’oli d’oliva verge, entre d’altres.