Albert Rivera (Cs) a Reus: “El poble espanyol dirà no als indults, no al ‘pasteleo’ i no a traficar a canvi d’escons”

La líder de l'Oposició a Catalunya afirma que a Cs “ni callem, ni blanquegem al separatisme” i adverteix que "seguirem defensant la llibertat, la igualtat i la solidaritat de tots els espanyols"

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat que el futur d’Espanya passa perquè “els espanyols hauran d’escollir entre el sanchisme o el constitucionalisme del segle XXI”. Ho ha anunciat durant l’acte per la Llibertat i la Democràcia celebrat aquest matí a l’Auditori Antoni Gaudí de la Fira Reus al qual han assistit 1.300 persones i en el qual ha llançat la proposta per convertir a Ciutadans “en la casa comuna del constitucionalisme”. “Ho hem aconseguit a Catalunya però ara ens toca aglutinar-lo a Espanya”, ha afegit.

Just un any després de la declaració unilateral d’independència a Catalunya, el líder taronja no ha tingut objeccions a criticar l’actuació del president del Govern que al maig anomenava Torra “el Le Pen espanyol” i ara el “passeja per la Moncloa com si fos Churchill” i recriminar-li “el pacte de la presó” en virtut del qual s’estan “negociant els pressupostos a canvi d’indults”.

En aquest sentit Rivera ha advertit el president del Govern i els partits separatistes que “ens tindran davant” i li ha demanat “a Junqueras i als qui ens escolten des del més enllà de Waterloo” que “prenguin nota” perquè quan es convoquin eleccions “el poble espanyol dirà no als indults, no al pasteleo i no a traficar a canvi d’escons”.

Sobre les properes eleccions autonòmiques a Andalusia, Rivera ha vaticinat que quan s’obrin les urnes es veurà que “Ciutadans serà la solució per Andalusia i per enfocar un futur a Espanya”.

També la líder de l’Oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, ha retret a Sánchez que “molts catalans ens sentim, de nou, abandonats pel Govern d’Espanya” perquè “es dedica a netejar la imatge del separatisme”. No obstant això, li ha recordat que la majoria silenciada de Catalunya va parlar a les urnes el 21 de desembre i va guanyar al nacionalisme perquè “nosaltres ni callem, ni oblidem ni blanquegem el separatisme i seguim defensant la llibertat, la igualtat i la solidaritat de tots els espanyols i europeus”.

Arrimadas ha assegurat que quan es compleix un any “de la culminació del cop contra la nostra democràcia” que van fer els partits separatistes “el món sap del que és capaç de fer el nacionalisme” i per això “tornarem a guanyar les eleccions a Catalunya i ho farem amb la força necessària per governar”.

Durant l’acte, també han intervingut el portaveu de Cs en el Parlament, Carlos Carrizosa, i la diputada autonòmica, Lorena Roldán, els quals han avisat als partits separatistes “que tindran a Cs davant”. Carrizosa ha demanat als assistents que no deixin que “mai menystinguin la gravíssima situació que es va produir” i que encara continua perquè els separatistes segueixen “aprofundint” en la fractura social mentre que Roldán ha recordat precisament que aquest acte “va de democràcia, de llibertat, d’aquesta llibertat que van voler arrabassar-nos fa un any”.