Les Biblioteques Municipals de Reus presenten el calendari d’activitats per aquest estiu

La programació s'ha elaborat amb l'objectiu de recuperar la màxima normalitat possible, tot respectant les mesure d'higiene i seguretat

Imatge de la presentació de les activitats de les Biblioteques per aquest estiu. Foto CEDIDA

Les Biblioteques Municipals de Reus han presentat aquest matí el calendari d’activitats previst per als mesos de juliol i agost amb l’objectiu de fomentar la lectura en temps de lleure i adreçada a totes les edats, per un costat, i també amb la voluntat de remarcar l’accessibilitat de les biblioteques com a espais de cultura oberts i gratuïts, principalment en aquest moment després del llarg període de confinament que ha viscut la societat.

La programació s’ha pensat per recuperar el màxim de normalitat possible i en el marc de les mesures d’higiene i seguretat establertes. És per aquest motiu que s’ha optat per mantenir els programes principals d’estiu engegats ja els darrers anys, tot i que en una versió més reduïda. Per poder-hi assistir és imprescindible fer reserva prèvia a la web www.biblioteques.reus.cat.

Com a novetats d’aquest estiu hi ha també tota la programació virtual, que es va iniciar en el moment dur del confinament, però que es mantindrà també en la nova programació de l’[email protected], com a eina que arriba de manera més directa a públics específics com són els infants, els joves o la gent gran.

En aquest sentit, es mantenen les ressenyes bibliogràfiques de cada dilluns, els contes dels dimecres, i els programes mensuals “Fem Memòria a viva veu”, per a la gent gran, i els “Itineraris de lectura per a joves”.

En el marc d’aquests programes que s’han fet en línia, s’ha realitzat el “Fem consciència”, relatiu a l’Agenda 2030 i el canvi climàtic, que finalitza aquest mes de juliol, amb l’emissió dels dos últims capítols.

El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha explicat que “des de la regidoria de Cultura i des de les Biblioteques Municipals, hem pensat que és important col·laborar amb altres activitats que es duen a terme a iniciativa d’altres àrees de l’Ajuntament, com els casals per a infants o activitats per a gent gran. Justament hem considerat que aquests són col·lectius especials per nosaltres i hem volgut mantenir el contacte amb ells, ja que són els usuaris més vulnerables i que tenien una important presencialitat a les biblioteques ja abans de la pandèmia”.

La programació de l’estiu 2020 s’ha adaptat a les circumstàncies d’accessibilitat, de manera que moltes de les activitats es fan a l’aire lliure i amb aforaments limitats, i en aquesta ocasió es demana la inscripció de manera imprescindible per tal de garantir les mesures de salut recomanades.