L’alcalde de Reus demana el retorn d’una llamborda sostreta de la plaça del Mercadal

Si es retorna la pedra abans de dilluns en qualsevol de les esglésies de la ciutat, "no hi haurà represàlies"

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha comparegut públicament davant dels mitjans de comunicació per reclamar el retorn d’una llamborda de la plaça del Mercadal sostreta la matinada de divendres. Segons Pellicer, una càmera va enregistrar el moment en què sis joves s’emportaven la pedra, que no tenia cap peculiaritat més enllà de formar part del paviment de la plaça.

Els fets, ha assegurat, s’han posat en coneixement de la Guàrdia Urbana. “Els hi demano que retornin la pedra, que és de tots. La poden dipositar fins dilluns en qualsevol de les esglésies de la ciutat. Si és així, s’entén que és el retorn d’una cosa robada, no hi haurà represàlies”, ha declarat.

Segons ha detallat l’alcalde, el consistori va conèixer la sostracció arran de l’ensopegada d’un vianant just al forat que ocupava la pedra i, posteriorment, s’hi va col·locar la tanca. “No la reposarem esperant que torni, o n’haurem de fer una. Però no es tracta de fer-ne una sinó que torni l’original. El mobiliari és de tots, l’incivisme no es pot tolerar i el vandalisme encara menys”, ha conclòs.