Reus renova la flota de busos de transport urbà

En total, s’ha aprovat la compra de 13 vehicles nous –de 12 metres– amb una inversió total de 3.415.490 euros

El consell d’administració de l’empresa municipal Reus Transport aprova la renovació de tota la flota de vehicles del servei de transport urbà. En total, s’ha aprovat la compra de 13 vehicles nous –de 12 metres– amb una inversió total de 3.415.490 euros, amb un import de 262.730 euros per vehicle (aquesta és una inversió orientativa, l’import definitiu s’establirà un cop finalitzat el procés).

Amb l’aprovació per part del consell d’administració, l’empresa municipal començarà a redactar el plec de condicons de la licitació i convocarà el concurs públic per la renovació de la flota. El procés plantejarà la compra amb el lliurament d’unitats de forma esglaonada, per permetre que l’aportació municipal no s’hagi de fer de cop. Està previst que l’adjudicació es faci a final de 2017.

Marc Arza, regidor d’Urbanisme i responsable de Reus Transport, afirma que «aquest és un moment òptim per començar el procés de renovació de la flota d’autobusos urbans, els primers vehicles nous no arribaran fins la tardor de 2018 i la resta el 2019 i el 2020, una inversió esglaonada en 3 anys per reduir l’impacte a les  finances municipals. Amb el visitplau del consell d’administració, ara toca definir les característiques dels nous vehicles perquè s’adaptin a la dimensió de la ciutat i a l’ús que en fa Reus Transport, però de ben segur que ens permetran reduir la despesa en combustible i en manteniment i millorar aspectes com la seguretat i la comoditat.»