La Regidoria de Medi Ambient executa aquest mes d’octubre diverses obres de millora i pavimentació en alguns trams del camí de Bellissens, el camí del Mas de Guardià i el camí de Monterols.

L’Ajuntament de Reus porta a terme aquests primers dies d’octubre diverses actuacions per millorar alguns trams de tres camins del terme municipal. Dues de les actuacions són obres de reasfaltat, eren vials ja pavimentats però el ferm estava en molt mal estat, les obres s’han adjudicat a l’empresa Sorigué per poc més de 17.000 euros (IVA inclòs).

Concretament, al camí de Bellissens se n’ha pavimentat l’entrada –a l’alçada de l’estació de servei de la ITV–, i al camí del Mas de Guardià també s’ha renovat el paviment amb un cost de 13.496 euros –aquest vial va des de la carretera de Cambrils a la urbanització Aigüesverds.

Subvenció comarcal per al camí de Monterols
D’altra banda, també es millora el camí de Monterols en el marc del conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Baix Camp i l’Ajuntament de Reus i dins del programa de subvencions per a l’arranjament de camins de titularitat municipal. En aquest cas, cal reperfilar el cami i compactar el ferm, a més de pavimentar amb formigó un tram de fort pendent. Les obres han començat aquesta setmana i s’allargaran fins a l’11 d’octubre. Els treballs s’han adjudicat a l’empresa VIVANCO-HERNÁNDEZ per un import de 9.773 euros, el 80% del cost està subvencionat pel Consell Comarcal i l’Ajuntament es fa càrrec del 20% resta net.

El regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, emmarca aquestes millores en el pla de millora i manteniment dels camins del terme municipal que l’Ajuntament de Reus posa en marxa any rere any: «Aquest pla té com a objectiu millorar la seguretat i facilitar la mobilitat als veïns que els utilitzen de manera habitual o esporàdica. La xarxa principal de camins de Reus té una extensió de prop de 100 quilòmetres i des de la Regidoria de Medi Ambient es prioritzen les actuacions d’inversió per assegurar-ne el bon estat».