?Josep Sabaté, alcalde de Castellvell del Camp: “La gent del poble mereix una política que els doni satisfacció i veu”

Josep Sabaté, alcalde de Castellvell del Camp al seu despatx. Foto: Julio Collado

S’estrena com a alcalde. Com ho afronta?

Afronto l’alcaldia amb molta il·lusió i moltes ganes de fer coses. Tinc un equip que és perfecte, que treballa molt bé i que mira pel poble.

Després de 8 anys amb Agustí Domingo com a batlle vostè agafa el relleu gràcies al pacte amb Ara Castellvell i al pas al costat que ha fet Domingo. Quina valoració en fa?

He d’aclarir que nosaltres no vam demanar que l’Agustí Domingo fes un pas al costat. Ell ho ha volgut fer i ens sembla perfecte. Són decisions que pren cadascú i les hem de respectar igual que ells ens respecten a nosaltres.

Quina és la primera decisió que ha pres com a batlle?

La primera decisió que he pres com a batlle m’ha agradat molt perquè ha estat treure a la llum el refugi de la Guerra Civil que els avis i la gent del poble sabia que existia però que no havíem vist mai. Vaig parlar amb els tècnics dels terrenys d’urbanisme i el vam poder treure a la llum. Aquest fet és el que m’ha fet més il·lusió perquè he pogut aconseguir que la gent del poble estigui contenta i donar a conèixer un fet històric molt important.

En quin punt es troba la problemàtica de les torres d’alta tensió de la Urbanització El Pinar?

Doncs hem estat parlant i hem portat a la Generalitat el tema elèctric i està complicat. Complicat perquè quan es va fer ja estava pactat que es portés a terme, però no va ser possible pel tema de la crisi econòmica. Hem tornat a engegar-ho tot per tal que es pugui fer i actualment estem treballant en això. Creiem que es podrà dur a terme perquè per part nostra i per part de Reus, ja ho hem parlat amb la Noemí Llauradó, ho tenim tot a punt, però cal saber pel que fa a la Generalitat que és el que pot fer.

Volen fugir de ser un poble dormitori. Com?

Fa molts anys que estem treballant en com podíem donar difusió del nostre poble. Pensem que els 100.000 habitants que tenim al costat són una oportunitat i no un problema com pensen alguns. Des de fa temps treballem en la possibilitat de poder aconseguir que els nostres veïns vinguin al nostre poble. Durant els últims mesos s’han arreglat els carrers del poble i pensem que això ens dóna més possibilitats per tal que la gent passegi per Castellvell. A més a més el refugi que esmentava abans serà una de les coses que farà més atractiu al poble. Tenim moltes possibilitats a nivell històric.

Quin objectiu es marca de cara als propers 4 anys?

Una de les coses més importants que m’agradaria fer com a alcalde és poder habilitar un espai on representar obres teatrals. Al poble tenim molta gent gran que ens demana contínuament des de l’Associació de l’Era un teatre.  Aquests dies he tingut l’oportunitat de  gaudir a Reus d’una obra teatral que es diu La Jaula de las Locas i em va encantar. Crec que és molt important que puguem donar l’oportunitat que la gent pugui gaudir d’espectacles.

Durant la campanya van esmentar que el govern anterior no tenia en compte l’opinió del poble. A què es referien?

La nostra manera de fer les coses és realitzant una democràcia participativa. Això vol dir que en un percentatge important dels pressupostos fem partícips als habitants. D’altra banda defensem que és molt important que es faci cas a totes les coses que el poble demana, no es tracta simplement d’escoltar a la gent, sinó de portar-ho a terme. La gent del poble mereix una política que els doni satisfacció i veu.

Com li agradaria que estigués el poble un cop finalitzi el seu mandat?

M’agradaria que la gent pogués passejar per Castellvell, que ens visitessin moltes persones. Castellvell del Camp és un poble que tot i ser petit és molt bonic i acollidor.

⬇⬇⬇ AQUÍ PODEU VEURE L’ENTREVISTA SENCERA ⬇⬇⬇