“És important que l’alcalde generi confiança en els seus veïns”

Imatge de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer. CEDIDA

Com han estat aquests darrers 4 anys al capdavant de l’Ajuntament?
Cal tenir en compte que l’any 2011, teníem un endeutament de 405 milions d’euros i l’hem reduït a la meitat.  Per això, ara ens trobem en els anys de la consolidació, perquè hem consolidat l’Ajuntament, l’economia municipal i també la societat. Un fet que ens permet afirmar que els propers 4 anys són de projecció de la ciutat. Convé recordar que els últims 8 anys han estat molt difícils i els hem dedicat, bàsicament, a atendre les persones en temes d’alimentació, atur i a posar ordre a les finances de l’Ajuntament.

Quina valoració fa del pacte de govern entre amb ERC i Ara Reus?
Molt positiva. Amb ERC i Ara Reus ens hem entès francament bé. Ha estat un govern en minoria però que, ha parlat i pactat amb tothom. Ens hauria agradat que el PSC s’hi hagués sumat per tenir una majoria més sòlida a favor de la ciutat.

Aquest mandat no ha estat fàcil. Es va sotmetre a dues mocions de confiança per aprovar els pressupostos. Quina lectura que en fa?
Ha estat una situació complexa. No hi ha cap alcalde que s’hagi sotmès a aquesta situació en un sol mandat. Però ens n’hem sortit, com sempre. I la ciutat ha avançat i ha crescut econòmicament i en lideratge al territori. És molt important que els propers 4 anys tinguem un govern fort per impulsar els projectes de futur per a Reus.

Parlem dels comicis del 26 de maig. Com afronta les eleccions?
Tranquil, amb il·lusió i moltes ganes. Perquè tenim una economia sanejada i podrem impulsar els projectes que ens permetran projectar i millorar la ciutat. El 26 de Maig no es voten unes sigles o unes marques electorals, es vota qui ha de ser l’alcalde. És important que l’alcalde sigui una persona que genera confiança en els seus veïns’

Parlem de propostes. Ens podria fer cinc cèntims de quines són les mesures que posaran en marxa en matèria de seguretat?
Em comprometo a que la Guàrdia Urbana patrulli tres vegades al dia per tots els carrers de Reus. Per fer-ho incrementarem la plantilla d’agents de la Guàrdia Urbana. Reus és una ciutat segura però volem que ho sigui encara més i, per això, hi haurà més presència d’agents de seguretat als carrers de la ciutat.

I pel que fa a l’habitatge?
Farem 1.000 habitatges de lloguer social a la ciutat per a joves i gent gran. Promourem la construcció en solars municipals i comprarem edificis buits per convertir aquestes construccions en habitatges de protecció social. Col·laborarem amb la iniciativa privada  si construeixen habitatges amb lloguer social. Actualment, l’Ajuntament de Reus té els pisos públics plens. Cal solucionar-ho i donar resposta a la ciutadania.

Alguna proposta més?
Sí, a banda de tot això, també potenciarem la borsa de l’habitatge. És a dir, les persones particulars, propietaris de pisos al centre històric o allà on el tinguin, que vulguin cedir-los a la borsa d’habitatge, l’Ajuntament els gestionarà i els posarà en lloguer social.  Aquesta és una fórmula que, en aquests moments, està funcionant molt bé, però necessitem incrementar les xifres, per això ho incentivarem.

En matèria d’Universitats, quines són les propostes que presenten des de Junts per Reus?
Volem potenciar el campus Bellissens amb la nova facultat de Medicina. També volem promoure que universitats internacionals s’instal·lin a Reus. L’objectiu és complementar l’oferta universitària que tenim, augmentar el nombre d’estudiants i generar noves oportunitats per als joves. Aquest és un dels eixos de creixement de Reus a nivell  d’activitat econòmica i reforçarà el paper de Reus com a ciutat central en matèria de coneixement a la demarcació.

En matèria de transport públic, vostès contemplen dues mesures concretes: ampliar el servei de bus a demanda i ampliar les rutes vigents. En podria explicar, breument, en què consisteixen?
Posarem més parades i crearem més línies amb l’objectiu que el transport públic arribi a més punts de la ciutat i passi més sovint. En el proper mandat, a més, podrem adquirir dos autobusos a la carta que arribaran a urbanitzacions com Blancafort, Aigües verds o el Pinar i altres zones de la ciutat.

Quin altre equipament de futur destacaria?
La piscina coberta que es construirà annexa al Pavelló Municipal, a la zona sud de la ciutat, és un projecte que feia temps que la gent volia. Aquest equipament donarà resposta a una de les principals demandes ciutadanes en matèria esportiva a la ciutat.

Com seria la ciutat ideal per a Carles Pellicer?
Una ciutat on la gent de Reus es senti orgullosa de viure-hi. Una ciutat  preparada per fer un salt endavant i liderar el país. I, sobretot, una ciutat on prevalgui la convivència i l’entesa entre totes les persones i, en especial, entre els partits polítics.

Arribat el moment, amb qui estaria disposat a pactar?
Ho tinc clar. Reus necessita un govern fort, amb majoria. Parlar, parlarem amb tothom. Ara bé, els nostres socis preferents serien ARA Reus, PSC i Esquerra.