?Sergi Pedret, alcalde de Riudoms: “Ens passem hores explicant grans projectes però els petits detalls són els que fan la vida més agradable”

Sergi Pedret, alcalde de Riudoms després de l'entrevista. Foto: Julio Collado

Acabem de sortir de la Festa Major de Sant Jaume. Com l’ha viscut el poble?

El poble l’ha viscut de manera molt positiva i participativa. Hem organitzat molts actes juntament amb les entitats de Riudoms i estem molt contents de com han anat.

Les novetats d’aquest any eren el correfoc petit i la festa de l’aigua amb música en viu. Han tingut una bona acollida?

Els dos actes nous han tingut molt bona acollida. El correfoc infantil va ser un moment molt bonic, ja que fa molts anys que tenim colla de diables i que aquesta forma part de l’organització de la Festa Major. Que aquest any sigui el primer que els diablons hagin fet un correfoc va ser un moment molt emocionant al que ens va  acompanyar molta gent. El nou format de la festa de l’aigua introduint música i animació infantil va ser un espai perquè els més petits poguessin gaudir i refrescar-se.

Canviant una miqueta de tema. Fa només un parell de mesos que va renovar com a alcalde de Riudoms. Era d’esperar?

No sé si era d’esperar, el que sí que sé és que era l’objectiu. Durant tota la campanya vam treballar per conservar l’alcaldia i  fer-ho amb un govern fort. Finalment va ser el resultat que vam obtenir i seguirem treballant en la mateixa línia. És cert que hi ha un canvi important de persones dins del govern però la línia de treball, com deia, és continuista.

Quins objectius es marca per aquest mandat?

L’objectiu principal és treballar per les persones, és el missatge que sempre hem donat. Tenim grans línies de treball com la promoció econòmica i el comerç local i volem donar-li importància a les entitats, que són el motor del nostre poble. A Riudoms és difícil trobar una persona que no pertanyi a cap entitat.

Va complir els objectius que va prometre durant l’anterior legislatura?

En gran part sí. Els pocs que no s’han complert ha estat perquè necessitem més temps, però els complirem.

Quan fam fer-li l’anterior entrevista, abans que fos reelegit com a batlle, va esmentar que aquest mandat representaria un gran salt des del punt de vista econòmic, de serveis a les persones i de millora de la qualitat de vida. Com ho faran?

En aquesta línia volem treballar en diferents aspectes. Pel que fa a l’economia volem que Riudoms tingui un teixit comercial consolidat i potent, per això durant la legislatura passada vam apostar per fer un pla de rehabilitació del comerç local que serà el que ens marcarà quines línies d’actuació hem d’anar treballant en aquest mandat. També volem convertir-nos en un referent pel que fa a la indústria agroalimentària i ho estem treballant amb les empreses del sector. Pel que fa a les persones i a millorar la qualitat de vida volem treballar molt amb les entitats, que al final treballar amb elles vol dir treballar per les persones i volem millorar el benestar dels nostres veïns i veïnes cuidant aquells petits detalls que són també molt importants. A vegades ens passem hores i hores explicant grans projectes, però les coses que fan millor la vida dels veïns i veïnes de Riudoms són el dia a dia. Tenir un poble net, organitzat, preparat per absorbir les necessitats que es puguin tenir. Aquests són els petits detalls que fan la vida més agradable a tothom.

Es tornarà a presentar d’aquí a 4 anys?

És molt difícil contestar aquesta pregunta. El que sí que tinc clar és que no em presentaré moltes vegades. Si a les properes eleccions em presentaré, o no, ho parlarem més endavant.

Els dies 9, 10 i 11 d’agost se celebra la 39a edició de la Fira de l’Avellana. Trobarem alguna novetat?

Sí, aquest any hi ha una novetat molt important per nosaltres que és la Gastrofira. Un espai dedicat als productors locals i de proximitat on podrem degustar productes com formatges, vins, llonganissa, coques i una infinitat d’aliments. És la novetat d’aquest any i estem molt il·lusionats perquè vagi molt bé.

Per tots aquells que no coneguin la fira, podria explicar en què consisteix i que hi trobarem?

La Fira de l’Avellana és una fira que històricament ha sigut una fira reivindicativa, per això també porta aquest nom. Antigament se li deia la Fira de Sant Llorenç però se li va donar el nom de Fira de l’Avellana per reivindicar l’agricultura del nostre municipi i la importància que té aquesta en el teixit econòmic de Riudoms. Riudoms històricament ha estat un poble que ha viscut moltíssim de la terra, això malauradament està canviant perquè les condicions econòmiques de l’agricultura són les que són, però nosaltres volem seguir reivindicant que aquella gent que aposta per viure de la terra ho pugui fer. Per tan gran part de la nostra fira va destinada al sector de l’agricultura. També podrem trobar espais dedicats a la jardineria, a la família i a la cultura. Volem una fira on la gent estigui còmoda i pugui participar.

⬇⬇⬇ AQUÍ PODEU VEURE L’ENTREVISTA SENCERA ⬇⬇⬇