Agustí Domingo, alcalde de Castellvell del Camp: “Encara em queda molta feina per fer”

Agustí Domingo a la Bbiblioteca Municipal. Foto: Laura V-M.

Quan va arribar a l’alcaldia, va trobar-se amb un endeutament molt elevat. Com ha estat governar en aquestes condicions?

Ha estat molt complicat, fam haver de fer front a les despeses generals ordinàries i a més tornar molts diners al banc. Des de l’alcaldia vam fer, el que jo anomeno, reduccions de serveis i això va comportar molt malestar veïnal.

Tot i aquesta austeritat, s’estan renovant tots els serveis i el paviment del Centre Històric de Castellvell del Camp.

Després de gairebé 8 anys, durant els quals hem gestionat molt acuradament les despeses, ara comencem a poder destinar part dels diners dels ciutadans en la millora del Centre Històric, el clavegueram a les zones on no n’hi havia i en obres amb aportació mixta  entre els veïns i l’Ajuntament.

Quines accions més destacades han dut a terme des de l’Ajuntament?

A part de les obres esmentades anteriorment, hem dut a terme el canvi de més de 300 lluminàries a sistema led. Aquesta acció ens ha permès fer un estalvi del 35% de la factura de l’electricitat. Una molt bona notícia amb la qual ens sentim immensament satisfets.

Porta dues legislatures al capdavant del consistori. Encara li queda feina per realitzar i ganes?

Tenint en compte que els primers anys de la legislatura no vam poder fer res de positiu per al poble, a causa del deute del qual parlàvem abans, ara que hem començat a executar projectes tinc moltes ganes. Crec que em queda molta feina per fer.

Quins seran els pilars bàsics del programa electoral del PDeCAT?

Els pilars bàsics se centraran en acabar d’aglutinar el teixit social per fer poble i continuar amb els temes urbanístics pendents i els diferents equipaments.

I les línies vermelles?

Les línies vermelles que no traspassaré mai seran les d’executar un projecte sense tenir recursos per dur-lo a terme. Mai se m’acudiria fer una cosa així.

A nivell general, què creu que passarà en aquests comicis, tenint en compte la diversitat de forces polítiques que hi ha avui en dia?

Crec que estarà força repartit, però tinc la confiança que el ciutadà valori el que s’ha fet i el que es pensa fer durant els anys vinents i voti amb seny.

Què pot oferir-li el seu partit al municipi que no li ofereixin els altres?

El nostre grup municipal pot oferir i ofereix serietat, responsabilitat, experiència i una demostrada bona gestió. Jo sempre dic que no hem de fer política, sinó gestionar i administrar els recursos locals.

Quin és el vostre objectiu?

El nostre objectiu principal és poder continuar governant i administrant per poder donar el màxim de serveis als ciutadans i complir els objectius i els diversos projectes començats, tant de serveis com d’urbanístics.

Arribat el moment, amb quins partits estaríeu disposats a pactar? I amb quins no?

Tenint en compte que als pobles com el nostre, tot sovint, importen més les persones que les sigles, pactaríem amb les persones que més s’ajustin als programes. El que et puc assegurar és que no pactarem mai amb els radicals extrems.