La Vella Quaresma perdrà avui la darrera cama

La Vella Quaresma perdrà aquest matí a les 12:00 h la darrera cama en el que ha estat l’edició de l’espectacle de serrar-li les cames més inèdites de les que s’havien fet mai fins ara atès les conseqüències derivades de les mesures preventives davant la pandèmia del COVI-19. Els serradors encarregats de tallar l’última cama de la Vella Quaresma han estat els portadors de la Colla Gegantera de Reus amb l’acompanyament del Vitxet i la Vitxeta petits. La retransmissió s’emmarca en el programa d’activitats Reus@Casa.

La situació excepcional i el tancament dels centres educatius va propiciar que ja des del divendres 13 de març l’espectacle de la Vella Quaresma es traslladés a porta tancada a l’edifici de la Palma de Reus, deixant la plaça de les Peixateries Velles. L’organització de l’espectacle, que es coordina des de l’Institut Municipal Reus Cultura amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació, va prendre la decisió en aquell moment d’enregistrar el moment que es talla cadascuna de les cames de la Vella Quaresma amb la voluntat que es pogués panar penjant setmanalment a través de les xarxes socials i en concret al canal YouTube de l’Ajuntament. El regidor de Cultura i Política Lingüística i d’Educació, Daniel Recasens, ha explicat que “tots els enregistraments es van fer en un únic matí i sense públic, abans del de cret que obligava al confinament de les persones i els treballs considerats no essencials”.

Així doncs, setmana rere setmana i des de les seves cases, els nens i les nenes han pogut anar veient com continuava l’espectacle i com els membres del Canó de Festes, el senyor Bartrina, el Xiquet i la Xiqueta de Reus, les balladores el Ball de Mossèn Joan de Vic i, finalment, el Vitxet i la Vitxeta petits han anat serrant una a una les cames de la Vella Quaresma.