La Fundació Hospital de Sant Pau visita el Pere Mata de Reus i l’oferta modernista i turística de la ciutat

Durant la seva estada, han estat rebuts per l’alcalde Carles Pellicer que ha posat en relleu el valor patrimonial de la ciutat

Convidats per l’Agència Reus Promoció, diversos membres del comitè directiu de la Fundació Privada Hospital de Sant Pau i la Santa Creu han visitat aquest divendres la ciutat de Reus.

La visita ha començat de la ma del president de la Fundació del Pere Mata,  Joan Amigó, pel Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata, un dels grans projectes de l’arquitecte Lluís Domènech  i Montaner construït l’ any 1898 i que va ser el precedent de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona.

Tot seguit, han realitzat una part del recorregut de la Ruta del Modernisme, han visitat el Gaudí Centre com a centre d’interpretació dedicat a la figura d’Antoni Gaudí, el Teatre Fortuny i El Círcol de Reus, a més de la Casa Navàs i el Centre de Lectura.

Durant la seva estada, han estat rebuts per l’alcalde Carles Pellicer que ha posat en relleu el valor patrimonial de la ciutat i han celebrat una reunió de treball en la que s’ha parlat de la projecció de Domènech i Montaner, autor de l’Hospital de Sant Pau així com de l’Institut Pere Mata que va marcar l’inici d’una tapa d’esplendor modernista a Reus construint diversos edificis de la ciutat.

La regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, promotora de la trobada ha remarcat que «la forta empremta de Domènech i Montaner a la ciutat pot ser una baula per aprofundir la relació entre el modernisme reusenc i el recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau».