Els portadors de l’Àliga de Reus hissen la bandera de Reus al campanar

Els portadors de l’Àliga de Reus han estat els convidats per l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, a hissar la bandera de Reus al punt més alt del pinacle major del campanar de la ciutat, amb motiu de la celebració dels 25 anys de l’Àliga de Reus. A l’acte hi han assistit el mateix Alcalde, el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, i la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Maria Dolors Vázquez.

L’Alcalde ha aprofitat l’acte per anunciar a la colla de portadors de l’Àliga que l’Ajuntament de Reus els atorgarà una Menció Honorífica municipal en reconeixement a la trajectòria de l’entitat.

L’acte de la hissada de bandera forma part dels actes previs de la Festa Major de Sant Pere que aquest dimecres ha tingut el gruix d’activitats al voltant de la Flama del Canigó i l’actuació de foc prevista per la nit de Sant Joan, que enguany de manera extraordinaria arran de les mesures sanitàries de la pandèmia, es farà a la plaça d’Anton Borrell.

La pregonera

La Festa Major de Sant Pere 2021 començarà oficialment aquest dijous dia 24, dia de Sant Joan, amb la lectura del Pregó de Festa Major, a càrrec de Tània Verge, reusenca i consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. L’acte serà a les 20:00 h i es podrà seguir a través de les xarxes socials i del canal de You Tube de l’Ajuntament de Reus reus_cat. En finalitzar, es farà el lliurament del Tro de Festa 2021.

Durant el pregó es repartirà la postal de la Festa Major, que correspon al número 46, protagonitzada en aquesta ocasió per la imatge del bust reliquiari de Sant Pere, amb motiu del seu 325è aniversari.