Els autònoms reclamen allargar els ajuts fins al 31 de maig

ATA exigeix baixar les cotitzacions socials i les quotes d'autònoms i una moratòria d'impostos fins a finals de juny

La Federació Nacional d’Associacions de Treballadors Autònoms (ATA) exigeix al govern espanyol l’impuls d’un “pla urgent” d’emergència per als treballadors per compte propi davant d’un “panorama desolador” i un “hivern molt dur” que inclogui allargar els ERTO i els ajuts per cessament d’activitat fins al 31 de maig.

En el que l’associació considera un “SOS” del col·lectiu, el decàleg d’ajuts necessaris per ajudar els autònoms també inclou la petició d’abaixar cotitzacions socials i quotes d’autònoms, reduir l’IVA a l’hostaleria, gimnasos i perruqueria o ampliar la liquiditat de les línies ICO, allargant un any més el període de carència per tornar els diners –que en molts casos s’hauran de començar a tornar l’any que ve.

Així mateix l’ATA considera que cal “suspendre qualsevol increment impositiu o la creació de nous impostos” i defensa un pla d’ajuts al lloguer per als autònoms si han de tancar totalment el seu local o si hi ha d’aplicar restriccions –una mesura que, en el cas de Catalunya, està vigent amb la reducció del 50% dels preus dels lloguers comercials.

Els autònoms també creuen que cal instaurar una moratòria d’impostos fins als 30 de juny, així com del pagament dels subministraments locals i activitats dels autònoms.

Entre les mesures, l’ATA inclou una deducció fiscal per a les famílies per despeses de la llarg com reformes, obres, mobiliari o equipament fiscal de fins a 3.000 euros, i ajuts directes als sectors més afectats, com els del taxi, el transport o l’oci nocturn.

“Vindrà un desastre per a autònoms, empreses i treballadors si no hi ha un pla urgent de mesures econòmiques. Aquest decàleg és un SOS del nostre col·lectiu davant d’un panorama desolador, amb desconfiança per part dels consumidors i els empresaris”, ha afirmat el president d’ATA, Lorenzo Amor.

Amor ha dit que cal que els ajuts s’allarguin i es faciliti la liquiditat per “impulsar el consum i la demanda amb l’objectiu de compensar la caiguda de l’activitat i evitar el tancament d’empreses i autònoms i, com a conseqüència, la destrucció de feina”.