Reus destina 88.000€ a la creació, traspàs o millora d’empreses

En total, 41 empreses s'han beneficiat d'aquests ajuts

L’Ajuntament de Reus ha destinat 88.000 euros a la creació, traspàs o millora d’empreses a la ciutat, a través dels ajuts convocats per la regidoria de Promoció Econòmica. Un total de 41 empreses s’han beneficiat finalment d’aquests ajuts a empreses i emprenedors que es van convocar el passat mes de maig.

Els ajuts han constat de 3 línies, destinades a: el foment a la creació i establiment d’empreses a Reus, el foment al manteniment d’un establiment o negoci a través d’un traspàs, i el foment a la millora en les instal·lacions d’empreses i/o negocis ja existents a Reus. La primera i la tercera han estat les línies més sol·licitades, amb 19 i 16 empreses sol·licitants, mentre que la segona línia ha beneficiat a 6 empreses.

El regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, ha destacat «el perfil divers de les empreses, tant pel que fa als sectors productius com en relació a les dimensions de les mateixes, ja que els ajuts es destinen tant a petits emprenedors com a empreses consolidades de la ciutat».

Pel que fa al foment a la creació i establiment d’empreses a Reus, rebran l’ajut de 2.000 € un total de 19 empreses entre les quals destaquen, per ser especialment innovadores, Anem al Gra (un establiment de venda de fruits secs, espècies, i complements alimentaris a granel), Blaugap (botiga de roba orgànica) i Doit Sistemas Multisectoriales (empresa tecnològica dedicada a l’estimulació multisensorial).

La línia 2, dedicada al manteniment d’un establiment o negoci a través d’un traspàs ha estat sol·licitada i aprovada per a un total de 8 empreses, totes elles dedicades al sector restauració i alimentació, com és el cas del restuarant Bolet, al Polígon AgroReus.

Per últim, en el cas de la línia 3, de foment a la millora en les instal·lacions d’empreses i/o negocis ja existents a Reus, 17 empreses de la ciutat han rebut aquest ajut. En aquest cas trobem sectors molt diversos (des d’empreses dedicades a l’oci nocturn fins a la consultoria ambiental), i destaquen empreses consolidades com Hidrotuït o Copy Valls.