Es constitueix l’Associació de Polígons Industrials de Reus, APIR

Una desena d'empresaris han participat en la signatura dels estatuts

Empresaris dels polígons industrials de Reus han constituït aquest dimecres la nova junta de l’Associació de Polígons Industrials de Reus, APIR. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, qui ha assegurat que «l’Ajuntament de Reus ha de tenir un interlocutor amb qui gestionar les necessitats dels polígons. Volem escoltar els problemes i ajudar a trobar fórmules per solucionar-los».

La signatura dels estatuts s’ha dut a terme aquest matí a les instal·lacions de REDESSA al camí de Valls, i hi han participat una desena d’empresaris, que formaran part de la nova junta. La regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Reus, a través de PIMEC Polígons, ha donat suport a la constitució l’APIR. En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, ha afirmat que «hem volgut acompanyar la nova junta de l’APIR en aquest moment de signatura dels estatuts però a partir d’ara, l’associació ha de treballar de manera independent per gestionar les inquietuds comunes entre tots els seus membres».

L’APIR comença a treballar amb diversos objectius. Per una banda, pretèn millorar l’entorn i els serveis de les zones on estan ubicades les empreses i generar una dinàmica de treball en xarxa i comunitat. Per una altra, desenvolupar projectes que serveixin per millorar la competitivitat empresarial i ser un interlocutor únic davant de l’Administració local.

La junta de l’APIR està presidida per Gerard Pagès, de l’empresa Aliter Grup, situada al polígon AgroReus i té com a secretària a Teresita Porta, de Porta Sistemas, a Mas de les Ànimes. En són vocals Jordi Castellví Montlleó, d’Unió Corporació Alimentària (AgroReus), Xavi Veciana d’Andrés Pintaluba AgroReus), Gregori Aliagas de Pneumàtics Gregori (Polígon Masferrer), Artur Rabassa, d’Arts Gràfiques RABASSA (Granja Vila), Rafael Cervantes de Cargill (AgroReus), Anna Claramunt de Teymasa (Polígon Nirsa), Mario Basora d’Elring Klinger (Constantí Nord) i Xavier Llucià, d’Activa Mutua (Tecnoparc).

La nova associació té com a objectiu primordial comptar amb representants d’empreses de tots els polígons de la ciutat: AgroReus, Dyna, Tecnoparc, Mas de les Ànimes, Mas Batlle, Bescós, Granja Vila, Mas Ferrer, Constantí Nord, H6, Illes Medes, Nirsa, CIM del Camp, Mas Sunyer i Mas Guardia. En aquestes zones hi ha actualment 690 empreses que sumen gairebé uns 3.000 treballadors.