Detinguts in fraganti dos homes que intentaven robar en dos domicilis de Reus

Els lladres van ser interceptats quan fugien en un vehicle després d’haver marcat i forçat els domicilis

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de paisà de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Reus van detenir ahir dos homes, de 33 i 47 anys, de nacionalitat georgiana, amb domicili a Reus i Tarragona, com a presumptes autors de delictes de robatori amb força a domicili, en grau de temptativa, robatori amb força a interior de vehicle i furt interior de vehicle. A un dels arrestats també se li va atribuir un delicte contra la seguretat viària per conduir sense haver obtingut mai el permís.

Els fets van ocórrer pels volts de les 13.12 hores quan agents de paisà van observar com el conductor d’un vehicle, que estava en actitud vigilant i d’espera,  recollia un home que sortia d’una finca situada al carrer Ventura i Gasol.

Immediatament, els agents els van aturar i van fer comprovacions a l’interior de la finca d’on havia sortit el copilot. Tot seguit, van comprovar que un dels domicilis havia estat forçat i un altre tenia col·locades tires de paper a la part inferior dels marcs.

El modus operandi que havien utilitzat es coneix amb el nom de la tècnica marcadors. Aquesta consisteix en col·locar peces de plàstic entre el marc i la porta del domicili i, en el cas que la porta s’obri, els marcadors cauen al terra. Al cap d’uns dies els delinqüents tornen al domicili per verificar que encara hi hagi els marcadors i, en el cas afirmatiu, suposen que ningú ha obert la porta i, per tant, el pis és buit des de fa dies.

Al vehicle dels detinguts se’ls va intervenir dos telèfons mòbils bloquejats i diverses eines sobre les quals no van poder acreditar la seva procedència.

Actualment s’estan fent gestions per esbrinar si procedeixen d’algun altre il·lícit penal amb el resultat d’haver localitzat la propietària d’un dels telèfons mòbils i que les eines intervingudes són propietat d’un camioner que ha patit un robatori al seu camió a Cambrils.

Els detinguts passaran en les properes hores a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Reus.