Descobreix tots els actes de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia 2021

Dimarts 21: 

Durant el matí, al CAMPANAR, al punt més alt del pinacle major, hissada de la
bandera mariana com a inici de les festes de Misericòrdia.

10.00 h, des del CLUB REUS DEPORTIU, caminada del primer equip d’hoquei patins fins al santuari de Misericòrdia. Organitza: Club Reus Deportiu.

18.00 h, al MUSEU D’ART I HISTÒRIA (plaça de la Llibertat), visita guiada a l’exposició «Ara toca festa». Visita gratuïta.

18.30 h, al MAS IGLESIAS, espectacle familiar amb Danscircant, de la companyia Sac Espectacles. Senyores i senyors, ladies and gentleman, el que esteu a punt de veure no és el més gran, ni perillós, ni increïble, ni espectacular circ del món. El que esteu a punt de viure és la meravellosa història del circ ambulant a LA PALMA, representació del Ball parlat de Marcos Vicente.

19.00 h, a la SALA EMILI ARGILAGA I AL CANAL DE YOUTUBE DEL CENTRE DE LECTURA,
taula rodona de traductors catalans actuals a l’anglès, dins el cicle «Un tomb per la traducció», amb motiu del 40è aniversari de la primera traducció al català de la novel·la Ulisses, de James Joyce.

19.00 h, a la LLOTJA DE REUS, Cicle Vi i Música, 135è aniversari de la Cambra de Comerç de Reus. Concert de Fito Luri i Xavier Pié maridat amb els vins de la DO Tarragona.
Entrada gratuïta prèvia inscripció a l’adreça reus@cambra.org.

20.00 h, al SALÓ DE PLENS DE L’AJUNTAMENT, i al Canal Reus TV i a www.reus.cat. lliurament dels Guardons de la Ciutat 2021. Un homenatge públic a la societat civil de casa nostra. Entrega de la Medalla de la Ciutat a l’Institut Pere Mata, amb motiu del seu
125è aniversari, i mencions honorífiques municipals a l’Àliga de Reus, pel 25è aniversari de la seva recuperació, i al Gremi de Fusters i Ebenistes del Baix Camp, que commemora enguany el seu centenari.

Durant l’acte es repartirà la postal número 47 de la col·lecció de Postals de la Festa Major, dedicada a la Carretillada del Ball de Diables.

20.00 h, a LA PALMA, representació del Ball parlat de Marcos Vicente

Dimecres 22: 

17.30 h, a la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, cloenda del Joc de Lectura de l’Estiu
Els tres camins. Contacontes El Rap de la Rapunzel a càrrec de Vivim del Cuentu i desvetllament del gran secret, el gran enigma que s’amaga a les Biblioteques de Reus des de fa mil anys.

18.00 h, al MUSEU D’ART I HISTÒRIA (plaça de la Llibertat), visita guiada a l’exposició «Ara toca festa». Visita gratuïta.

18.30 h, AL MAS IGLESIAS, espectacle infantil per a tota la família, de la mà dels personatges de La Residual i del Grup Grimpallunes Animació. Cantar, ballar i reciclar, tot
és començar!

18.30 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, cineclub, projecció de La piscine (La piscina), de Jacques Deray, França, 1969, dins la programació del cicle «Estiu i vacances: en pantalla».

20.00 h, a LA PALMA, Romanços i altres canonades… Tàndem satíric amb les canonades i versots del Canó de les Festes combinats amb les històries de literatura reusenca de fil i canya del segle xix del Carro dels Romanços!

22.00 h, al PARC DE LA FESTA, concert amb Miki Núñez, que presentarà el seu darrer disc, Iceberg, amb composicions pròpies, plenes d’energia que fusionen tocs mestissos amb el millor pop rock. Preu: 10 €.

Dijous 23:

De 17.00 a 20.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, gimcana digital. Tens ganes de jugar? T’importa el Medi Ambient? Vine i t’informarem de com jugar a la gimcana digital sobre els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) i els grans reptes que
tenim per davant per fer el millor Reus 2030, salvar el planeta i reconduir l’emergència climàtica.

18.30 h, des del CAMPANAR, Toc de la Festa Major Petita per anunciar la sortida del Seguici Petit, a càrrec dels Pioners i Caravel·les dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

18.30 h, al PASSEIG DE MISERICÒRDIA, cercavila del Seguici Petit de la ciutat. Amb la
participació dels músics de l’Aula de Sons de Reus, el Ball de Diables infantil, el Drac petit, la Cucafera, el Basilisc petit, el Lleó petit, els nanos petits, la Mulassa petita, els Vitxets, Moros i Indis petits, el Ball de Marcos Vicente, el Ball de Pastorets petit, el Ball de Cercolets petit, el Ball de Prims petit, el Ball de Valencians petit, el Ball de Bastonets de l’Esbart
Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic petit, el Ball de Gitanes petit, l’Escola de Bastons de l’Orfeó Reusenc, la Canalla dels Xiquets de Reus, l’Àliga petita i la Banda Cobla de Música del Pare Manyanet.

20.00 h, a LA PALMA, Romanços i altres canonades… Tàndem satíric amb les canonades i versots del Canó de les Festes combinats amb les històries de literatura reusenca de fil i canya del segle xix del Carro dels Romanços.

22.00 h, al PARC DE LA FESTA, concert amb Stay Homas. El confinament va donar
lloc, entre moltes coses, a que tres músics companys de pis formessin un grup amb un nom derivació d’stay at home (queda’t a casa), el consell que va rodar per tot el món. Preu: 5 €

Divendres 24:

12.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa per anunciar la vigília de la festivitat, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

De 17.00 a 20.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, gimcana digital. Tens ganes de jugar? T’importa el Medi Ambient? Vine i t’informarem de com jugar a la gimcana digital sobre els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) i els grans reptes que tenim per davant per fer el millor Reus 2030, salvar el planeta i reconduir l’emergència climàtica.

19.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

19.00, 19.45 i 20.30 h, a DIFERENTS CENTRES EDUCATIUS DE LA CIUTAT, actuacions dels diversos elements, balls i danses del seguici festiu. A L’ESCOLA JOAN REBULL, amb els Vitxets, la Víbria, els balls de Pastorets, Cercolets i Prims i l’Àliga. A COL·LEGI PÚBLIC MARIÀ FORTUNY, amb els Japonesos i Negres, el Drac, els balls de Mossèn Joan de Vic, Valencians i Galeres i els nanos. A L’INSTITUT ESCOLA PI DEL BURGAR, amb els Moros, el Lleó, els balls de Gitanes, Sederes i Bastons de l’Esbart Santa Llúcia i la Mulassa.
A L’ESCOLA TERESA MIQUEL I PÀMIES, amb els Indis, el Basilisc, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, el Ball de Cavallets, el Carrasclet i els Xiquets de Reus.

19.00 h, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL, concert amb l’Orquestra Nova Blanes, formada
per 15 músics, que ens oferirà un recull de cançons de tots els temps amb arranjaments orquestrals de diferents autors.

19.30 h, a LA PALMA, Petit Reggus, reggae i ska per als més petits.

21.30 h, a LA PALMA, 28è Reggus. Festival de reggae, ska i altres herbes. Organitza: Di Farm Produccions i Festival Reggus.

22.00 h, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL, revetlla amb l’Orquestra Nova Blanes.

22.00 h, al PARC DE LA FESTA, revetlla amb l’Orquestra Allioli. Amb més de 200 concerts al darrere i més d’una dècada fent quilòmetres per tot el territori, l’Orquestra Allioli portarà versions d’arreu! Des de Txarango, Oques Grasses, Catarres i Doctor Prats fins a La Gossa Sorda, La Raíz, Zoo i Aspencat, entre d’altres.

22.30 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, Rosari de Torxes. Tal com es va fer l’any passat, es
trasllada a l’exterior del santuari, amb aforament limitat i entrada amb invitació. Glossaran els misteris del Rosari, ex aequo: Mn. Rafel Serra, Mn. Josep Moreno i Mn. Estanis Figuerola. L’acte, que comptarà amb el Grup Cultural de Misericòrdies, les Cambreres de la Mare de Déu i els Administradors del Santuari, finalitzarà amb la cantada dels goigs. La venda de torxes es farà prèviament a la Casa Rull i a la botiga del santuari a partir del dilluns 20 de setembre.

Dissabte 25:

7.00, 8.00 i 9.00 h, al SANTUARI DE MISERICÒRDIA, missa. Durant tot el dia, el cambril de la Mare de Déu de Misericòrdia estarà obert per venerar la imatge (llevat de les hores de culte i fins al moment de la cantada de goigs de la Mare de Déu).

8.00 h, pels CARRERS DE LA CIUTAT, matinades de Misericòrdia, amb la participació dels grups de grallers de la ciutat, matinades tronades a càrrec del grup de tabalers del Ball de Diables, matinades galejades del Ball de Pere Joan Barceló, i matinades a càrrec de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia.

8.00 h, en DIFERENTS ESTABLIMENTS DE LA CIUTAT, esmorzars de forquilla, Bar Americà, Bar Bon Mar, Mesón del Roser, Restaurant 158 i Cafè Bar Santa Llúcia.

10.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa per anunciar la festivitat de Misericòrdia, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

D’11.00 a 20.30 h al PARC DEL TRENET, (excepte pausa al migdia), circulació de trens manipulats amb passatgers. Preu: 1,50 €.

11.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, solemne missa concelebrada presidida pel Monsenyor Joan Planellas Barnosell, arquebisbe de Tarragona. L’apartat musical anirà a càrrec de l’Orfeó Reusenc amb la participació dels assistents. Just en acabar, repic de campanes i el llançament de 21 salves de morterets en honor a la Mare de Déu. A continuació, al SANTUARI, actuació de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia. Tot seguit, ofrena floral i musical al cambril de la Mare de Déu.

12.00 h, des de la PLAÇA DE LA PASTORETA, baixada del Seguici Festiu fins al santuari, amb la participació del Ball de Pere Joan Barceló, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els nanos, la Mulassa i els gegants, el Carrasclet, el Ball de Sederes, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, els Xiquets, l’Àliga i la Banda Simfònica de Reus.

16.30 h, a l’INTERIOR DEL SANTUARI, rosari i celebració de la missa.

18.30 h, a l’interior del SANTUARI, l’Àliga de Reus oferirà a la Mare de Déu de Misericòrdia el seu ball solemne curt amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove.
Seguidament, cantada general dels goigs de la Mare de Déu de Misericòrdia a càrrec de l’Orfeó Reusenc i els fidels assistents amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove.