Deixen en llibertat el regidor de la CUP, Edgar Fernàndez

El regidor de Reus (Tarragona) i número 2 en la candidatura de la CUP a Tarragona, Edgar Fernàndez, ha estat posat en llibertat després d’haver-se negat a declarar davant el jutge pels aldarulls en les protestes per la sentència de l’1-O, han informat fonts del partit aquest dimarts.

Els Mossos d’Esquadra han detingut Fernàndez aquest dimarts al matí, el qual tenia vigent una ordre de crida i cerca, per no haver assistit dues vegades a la seva citació al jutjat com a investigat.

Abans de la detenció, Fernàndez ha explicat en un vídeo que fa un any que es denuncia que “els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional assenyalen militants independentistes concrets per amenaçar i avisar la resta” i així reduir les mobilitzacions, segons la seva anàlisi.

Fernández ha assegurat que, segons la declaració d’un agent de la Brigada d’Informació, els identifiquen a través d’un seguiment que fan a les xarxes socials i perquè són “personatges coneguts”.

Ha argumentat que “si algú denúncia és per un fet concret, i no per ser un personatge conegut o per la seva activitat a les xarxes socials”, i ha instat a mobilitzar-se i organitzar-se més.