Taula rodona amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Benestar Social, organitza per primera vegada, un acte per contribuir a donar ressò al Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, que es commemora el  29 de febrer.

El dijous, 27 de febrer, a les 19:00h, al Centre Cultural  Castell del Cambrer, ha programat una xerrada i una taula rodona, amb la participació de metges i testimonis sobre malalties minoritàries. Intervindran Joan Josep Vendrell Ortega, director IISPV, i Albert Feliu Rovira, cap clínic de Pediatria de l’Hospital Sant Joan de Reus; així com particulars que explicaran les seves vivències amb malalties com l’osteogènesi imperfecta, síndrome de Kabuki, neurofibromatosi tipus 1; distròfia muscular congènita per dèficit de col·lagen VI i malaltia de Senda.

Les malalties minoritàries, també conegudes com a malalties rares o de baixa prevalença, són un ampli i heterogeni conjunt de patologies no afecta a més de 5 persones per cada 10.000 habitants. Segons dades de l’OMS, s’estima que hi hauria entre 30 i 35 milions d’afectats a Europa i més de 3 milions a Espanya, 400.000 d’elles en Catalunya.