Reus es prepara per a una Setmana Santa amb moltes novetats

Presentació de la Setmana Santa de Reus. MARIA COMABELLA.

Un cop ha acabat el Carnaval, Reus ja està finalitzant tots els preparatius per al proper gran esdeveniment, la Setmana Santa.

Avui, coincidint amb el Dimecres de Cendra, s’ha presentat el cartell i la programació dels actes, que tindran lloc entre el 5 i el 12 d’abril. Una de les principals novetats d’enguany és el canvi de recorregut de la processó de Dimecres Sant, que sortirà de la Plaça de la Sang, continuarà pel raval del Pallol, raval de Santa Anna, Carrer Monterols, Plaça Mercadal, on per primera vegada es realitzarà el “cante de saetas” des del balcó de la Casa Navàs. Seguirà el recorregut pel Carrer Major, Fossar Vell, Raval del Robuster i Carrer de la Misericòrdia per acabar a la parròquia de Sant Francesc, on es farà una pregària.

Per la seva part, l’Arxiconfraria del Sant Crist de la Creu celebra els 120 anys del Viacrucis Sant, mentre que la Confraria de Sant Bernat Calvó compleix 65 anys. Per festejar-ho, es realitzarà una exposició a la mateixa parròquia, i Enric Tricaz durà a terme una xerrada sobre la confraria.

Per fomentar la Setmana Santa, s’editaran 10.000 quadríptics amb tots els actes de la Quaresma i els Dies Sants, que es podran trobar a les parròquies, als establiments habituals i als punts de promoció. També es mantindrà el codi QR, a través del qual es podrà accedir a la informació a través d’Internet.

Per últim, el proper divendres 6 de març es presentarà l’exposició del Concurs Fotogràfic, que donarà al guanyador la possibilitat de ser la imatge del quadríptic del 2021. A més, com ja és habitual, la regidoria de Cultura de Reus ha mostrat la postal de Setmana Santa, que enguany té la imatge del misteri de Nostre Pare Jesús del Calvari, de la Confraria que duu el mateix nom.