Nou format de difusió del Casal de Joves, amb una revista que aplega guia de serveis i calendari d’activitats

Els serveis i les activitats s’ordenen a partir de les diferents temàtiques o centres d’interès dels i les joves

El Casal de Joves, depenent de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència, ha renovat el seu format de comunicació amb el jovent i persones usuàries amb l’edició d’una revista que resumirà totes les activitats previstes al llarg del curs escolar. La primera edició ja és al carrer i abasta de febrer a juliol, i les futures edicions inclouran la informació de setembre a setembre. Aquesta eina recollirà tota l’activitat del Casal , un servei que el 2018 va tenir gairebé 8.400 usuaris i que va organitzar 70 activitats anuals.

L’objectiu d’aquesta publicació és recollir totes les accions que es desenvolupen al Casal de Joves de forma global, de tal forma que els i les joves puguin conèixer la totalitat de serveis i activitats al seu abast.

Els serveis i les activitats s’ordenen a partir de les diferents temàtiques o centres d’interès dels i les joves. S’hi poden trobar els apartats de joves i treball, mobilitat i salut, joves i formació, joves i oci, joves i cultura, joves i esports, joves i participació, joves i feminisme, joves i formació i joves i família. També hi ha els serveis de l’Oficina Jove del Baix Camp, els programes que es desenvolupen des del Casal de Joves i els Bucs d’assaig.

Aposta per joves creadors
Tal i com s’ha fet en els darrers anys a l’hora de generar la imatge pública del Casal de Joves, el departament de Joventut continua apostant per joves dissenyadors. Des de ja fa 9 anys, els dissenys que contracta el departament tenen com a protagonistes persones joves de l’àmbit del disseny de manera que la seva feina pugui tenir visibilitat pública.

En aquesta ocasió el disseny de la publicació també respon a criteris d’innovació creativa, amb un disseny atractiu als ulls dels i les joves i amb una marcada estètica del llenguatge d’Instagram, obra del dissenyador Joan Dalmau.

Activitats destacades
Pel que fa a la programació prevista pel Casal de Joves els pròxims mesos, s’inclouen més de 30 activitats, entre les quals destaquen les següents novetats:

Activitats a la carta
Una nova forma de programar activitats al Casal. Si existeix un grup de 8 joves o més que tinguin interès a realitzar una formació sobre qualsevol àmbit, només cal que s’adrecin al Casal i es programarà l’activitat que proposen, sempre que s’adeqüi a les línies de treball i als objectius del Casal. Aquesta activitat es repetiria cada setmana i seria totalment gratuïta i oberta. L’objectiu que es persegueix és la creació de grups informals de joves que comparteixin un mateix centre d’interès i que comparteixin els seus coneixements.

Documental #serjovehortsdemiró
Dins la campanya de #serjoveareus del Casal, s’estrenarà el dia 14 de febrer a les 17:00 h al Centre Cívic Llevant el documental gravat per joves del barri l’estiu passat. Aquest documental mostra el barri a través dels ulls dels i les joves que hi viuen.

Grup de Facebook #tincunadolescentacasa
El Casal obre una nova línia de treball amb les mares i pares de fills adolescents i joves. En aquest sentit, es pretén poder donar suport a les famílies que tenen joves de més de 12 anys a casa seva. Les primeres accions d’aquest nou programa són la creació d’un nou grup de Facebook on es compartiran diferents informacions i una xerrada que serà el tret de sortida a càrrec de l’escriptora i guionista Anna Manso el dia 14 de març a les 19:00 h.

Esquiada Jove
La primera gran activitat d’aquest curs és la sortida a esquiar amb 50 joves de la ciutat. Aquesta sortida es realitzarà el dia 9 de febrer i ja no queden places disponibles.

Bucs d’assaig
Com a culminació de la campanya de difusió dels Bucs d’assaig iniciada fa uns mesos, i que ha portat fins i els equips musicals als carrers de la ciutat, el Casal de Joves farà del 4 al 15 de febrer diferents accions a 12 instituts a través dels EPI Jove en què donarà a conèixer i promourà la utilització d’aquest equipament per part dels joves músics. Els estudiants que ho vulguin podran aprofitar l’hora d’esbarjo per interpretar cançons amb els equips dels Bucs que es portaran als instituts.

Balanç Casal de Joves 2018
El Casal de Joves va continuar oferint un ampli ventall d’activitats i serveis durant el 2018. Es van organitzar més de 70 activitats, amb un total de 8.394 usuaris i 9.878 consultes rebudes. El balanç global d’activitat del Casal aboca les següents dades:

  • 9.878 consultes
  • 8.394 usuaris
  • 70 activitats anuals organitzades
  • 175 tallers als instituts
  • 17 visites guiades al Casal de Joves
  • 1.070 targetes joves expedides al Casal de Joves
  • 372 usuaris dels Bucs d’assaig, repartits en 75 grups i 12 solistes