La XIII Diada del Mercadal tornarà a reunir les colles punteres a Reus

Hi actuaran Vilafranca, Vella, Minyons, Capgrossos i Jove de Tarragona, a més dels Xiquets de Reus com a amfitrions

La tretzena edició de la Diada Castellera del Mercadal tornarà a aplegar a Reus el 7 d’octubre algunes de les millors colles del panorama casteller. A més dels Xiquets de Reus, amfitrions i promotors de la diada, el Mercadal acollirà els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Minyons de Terrassa, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Capgrossos de Mataró.

Coincidint amb la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 la diada inclou cinc colles convidades -incloent totes les de 10-, a més de la local, una més del que ha estat habitual en les darreres edicions d’aquest esdeveniment casteller, que se celebra cada dos anys, alternant-se amb el Concurs de Castells de Tarragona.

L’alcalde Carles Pellicer, la regidora de Cultura Montserrat Caelles, i els presidents i caps de colla dels Xiquets de Reus i de les colles convidades a la Diada del Mercadal han presentat aquest dijous al vespre al local de la colla reusenca del carrer de Rosich els detalls i funcionament de la diada prevista a principis d’octubre. L’alcalde ha remarcat l’alt nivell de les colles convidades i la gran trajectòria de la colla local en els darrers anys.

També ha recordat que enguany Reus és Capital de la Cultura Catalana i que les expressions de la cultura popular i tradicional com els castells ocupen un espai molt rellevant en la programació cultural de la ciutat, en què destaca la Diada del Mercadal. És una exhibició en què s’acostumen a fer grans construccions. En la darrera edició el Mercadal va veure per primera vegada un quatre de nou amb el pilar, completat per la Vella de Valls.