La formació, l’art i la participació, eixos del Casal de Joves

El Casal de Joves ha donat a conèixer la programació d'activitats del mes de maig que, com és habitual, inclou un ampli ventall de propostes

El Casal de Joves ha donat a conèixer la programació d’activitats del mes de maig que, com és habitual, inclou un ampli ventall de propostes que van des de les més lúdiques i artístiques fins a les de caire formatiu i professional. Entre d’altres possibilitats, aquest mes els joves de la ciutat podran descobrir programes d’intercanvi internacional (17 de maig), tindran ocasió de participar en una sortida en caiac a la platja (19 de maig), es podran endinsar en la cuina japonesa (21 de maig), donaran a conèixer l’activitat del Consell Municipal de Joves a Secundària (23 de maig), compartiran la inauguració de la Street Gallery fotogràfica del programa d’art urbà Llambordes (25 de maig) o podran rebre orientació sobre possibles feines d’estiu (31 de maig).

El Casal de Joves (carrer de Castellvell, 24) està adscrit a la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència i, a més de les activitats mensuals, ofereix orientació i suport als joves en diferents àmbits. Entre aquests serveis hi ha la Targeta Jove (per a joves de 12 a 30 anys), que permet gaudir d’un seguit d’avantatges i descomptes a comerços, entitats i serveis municipals.

La programació d’activitats del mes de maig inclou les propostes següents:

  • Improvisació de Rap. Creació musical. Coneix diferents recursos que pots utilitzar per poder fer improvisació de Rap i rima totes les paraules que et passin pel cap. Data: 8 de maig. Hora: 18:00 a 20:00 h. Lloc: Casal de Joves la Palma. Preu: Gratuït. Edat: partir de 12 anys.

 

  • DIY Tasses i plats. Decorarem una tassa i un plat per poder esmorzar cada dia amb una peça original. Data: 14 de maig. Hora: 17:00 a 19:00 h. Lloc: Casal de Joves la Palma. Preu: Gratuït. Edat: a partir de 12 anys.

 

  • City Bound. Els City Bound són uns programes d’intercanvi internacional per menors d’edat. Et donarem tota la informació sobre quins hi ha i com participar-hi. Data: 17 de maig. Hora: 17:00 a 20:00 h. Lloc: Casal de Joves la Palma. Preu: gratuït. Edat: de 13 a 17 anys.

 

  • Sortida a fer caiac a la platja. Normalment estem acostumats a veure el mar des de la costa, aquesta vegada et proposem veure la costa des del mar navegant amb un caiac. Vine a descobrir el litoral i fer una mica de braços. Data: 19 de maig. Hora: 9:00 h. Lloc: sortida Passeig Mata. Preu: 8/10 euros. Edat: a partir de 12 anys.

 

  • Makis i niguiris. Xef per un dia. La cuina japonesa està de moda i volem que aprenguis com preparar dos dels plats més típics de la seva gastronomia. Data: 21 de maig. Hora: 17:00 a 19:00 h. Lloc: Casal de Joves la Palma. Preu: 4/5 euros. Edat: a partir de 12 anys.

 

  • Garantia Juvenil. Xerrada informativa sobre el programa Noves oportunitats del programa de Garantia Juvenil. Data: 10 de maig. Hora: 17:30 h. Lloc: Casal de Joves la Palma. Edat: de 16 fins a 30 anys. Preu: gratuït.

 

  • Presentació Pública del Consell Municipal de Joves a Secundària. Presentació del decàleg elaborat per joves de 3r d’ESO del CMJS 2018, dedicat a l’ activitat física i l’esport. Data: 23 de maig. Hora: 19:00 h. Lloc: Casal de les Dones (plaça de la Patacada, 9). Preu: Gratuït.

 

  • Inauguració Street Gallery. Llambordes. La Street Gallery canvia les seves obres i fins i tot de disciplina artística. Aquest any podreu veure les obres de 10 fotògrafs. Els hem demanat que fossin sobre la condició humana i fotografies en blanc i negre. Data: 25 de maig. Hora: 19:00 h. Lloc: Carrer de Pere Òdena.

 

  • Curs de manipulador d’aliments. Aquesta és una formació pensada per tota la gent que treballa en el sector de la hostaleria, monitors de cuina i ocupacions similars. Data: 28 i 30 de maig. Hora: de 17:00 a 19:00 h. Lloc: Casal de Joves la Palma. Edat: a partir de 14 anys. Preu: 8/10 euros. S’expedirà certificat d’assistència i aprofitament

 

  • De què puc buscar feina aquest estiu? Idees de feines de temporada. Data: 31 de maig. Hora: 17:00 h. Lloc: Casal de Joves la Palma. Edat: a partir de 16 anys. Preu: gratuït. Organitza: Servei de Treball- Oficina Jove Baix Camp.