El Lleó Petit, un dels protagonistes de les festes de Misericòrdia 2018

Altres actes destacats són els concerts de Sau30 i Joan Masdéu, com també la reposició de la representació 'Misericòrdia, de Reus al cel'


Les festes de Misericòrdia ja estan a punt per ser gaudides. A partir del pròxim dia 14, quan s’inicien els actes previs, i fins al 25 de setembre, més d’un centenar d’actes i activitats ompliran els carrers de Reus per celebrar la seva festa major de la Mare de Déu de Misericòrdia. Un dels plats forts, enguany, serà la presentació en societat del Lleó Petit, tot i que també destaquen l’actuació del grup de Rock Sau30 o bé Joan Masdéu, com també la 2a edició de ‘Misericòrdia, de Reus al cel’. Com és tradicional, el Seguici Festiu, la Diada Castellera i els actes religiosos també tindran un paper protagonista durant les festes.

“El principal esdeveniment de setembre”, com ho ha catalogat la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, està gairebé a tocar. Queden poc més de 10 dies perquè s’iniciïn els actes previs de la programació de la Mar de Déu de Misericòrdia i dues setmanes per encetar de ple les festes, a partir del 20 de setembre amb els Guardons de la Ciutat 2018 com a tret de sortida, acte que tindrà lloc al saló de plens de l’Ajuntament de Reus, a partir de les 20h.

El Lleó Petit, protagonista de les festes de Misericòrdia 2018

Sens dubte, però, el Lleó Petit serà un dels grans protagonistes, ja que “es presentarà en societat, a la plaça Mercadal”, el pròxim 22 de setembre, a partir de les 11:30h. El Lleó Gran serà l’encarregat de presentar al seu cadell amb la presència de la Mulassa i l’Àliga petites com a padrines. El Lleó Petit passarà a formar part del seguici petit de la ciutat, juntament amb la resta d’elements petits.

La plaça Llibertat, escenari de concerts

Un altre dels plats forts són els diversos concerts que se celebraran durant aquests dies, també amb motiu de l’esdeveniment ‘Reus, Ciutat de la Música 2018’. La plaça de la Llibertat serà l’escenari de diversos concerts, com el del grup de rock Sau30 -el divendres 21 de setembre, a partir de les 22:30h– que celebra el 30è aniversari de la banda Sau, a la qual homenatja, amb un gran tribut als orígens d’aquesta. Aquesta mateixa nit, el cantant reusenc Joan Masdéu acompanyarà Sau interpretant les cançons del seu darrer àlbum ‘Innocent’. L’endemà, la música tornarà a amenitzar la nit amb un concert de diversos grups reusencs, a partir de les 19h, també a la plaça Llibertat, amb l’actuació de grups confirmats com Maika, Nus, Albert Basora i Terra Ferma.

Torna ‘Misericòrdia, de Reus al cel’

Així mateix, la representació ‘Misericòrdia, de Reus al cel’ -que es va estrenar el 15 de setembre del passat any amb motiu de ‘Reus, Capital de la Cultura Catalana’- tornarà a repetir-se enguany en la seva segona edició en el marc dels actes de commemoració del centenari de l’Orfeó Reusenc. El muntatge, que explica la història de l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora, es podrà gaudir tot i que encara sense data.

Altres actes, activitats i esdeveniments

Sense oblidar, a més, elements tan tradicionals com el Seguici Festiu, la Diada Castellera, així com els actes religiosos. Respecte als actes religiosos, com cada any, tindran lloc els dies 24 i 25 de setembre, entre els quals destaquen el Rosari de Torxes i l’ofici i els actes habituals que es realitzen el dia de Misericòrdia. Entre aquests, el 25 de setembre tindrà lloc la baixada del Seguici Festiu de la ciutat, a partir de les 11h des de la plaça de la Pastoreta fins al santuari al llarg del passeig de Misericòrdia. Dies abans, però, el 22 de setembre, tindrà lloc la diada Castellera de Misericòrdia, a partir de les 18h a la plaça Mercadal.