Cohen homenatjat en la cloenda del Festival de les Arts de Reus

El festival ha estrenat 8 obres fruit de projectes molt personals i singulars pensats especialment per exhibir-se en un dels espais més emblemàtics de Reus, l’Institut Pere Mata

Aquest diumenge 9 de juliol, l’espectacle Tothom ho sap, un homenatge a Leonard Cohen amb Marta Marco, Ernest Villegas, Marc Serra i Montse Vellvehí ha servit per cloure la primera edició del Festival de les Arts de Reus (FAR) que s’ha pogut viure des del 30 de juny a les sales del Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata.

De la mà de Francesc Cerro-Ferran, creador del FAR, el festival ha estrenat 8 obres fruit de projectes molt personals i singulars pensats especialment per exhibir-se en un dels espais més emblemàtics de Reus, l’Institut Pere Mata.

El festival va començar amb ‘Una nit de musical amb Àngels Gonyalons. Del Broadway novaiorquès al West End londinenc, va continuar el tàndem de luxe Àngel Alonso i Belén Fabra que va portar a l’escenari una nova visió d’un dels personatges més emèrits de la literatura universal: Emma Bovary.

Al seu torn, el prestigiós actor Lluís Marco ens va apropar una revisió actualitzada dels immortals versos de Federico García Lorca, acompanyat per una proposta de dansa contemporània executada i pensada per l’actor i coreògraf, Ferran Carvajal amb Después de Federico.

El festival també va comptar amb la presència d’artistes destacats com Joan Carreras, Marta Marco, Josep Julien, Santi Ricart i Sergio Caballero amb Otel·lo, una de les produccions més aclamades per la crítica i públic del XXIX Festival Internacional de Peralada.

La programació del FAR també va incloure propostes musicals com Poeticant on Gerard Quintana posa veu, ànima i paraula als versos dels més cèlebres poetes i lliurepensadors que han canviat el transcurs de la història cultural del segle XX; la proposta de Joan Masdeu que ens va regalar en primícia un tast de les cançons més significatives que conformaran el seu nou disc; i el concert de Camerata XXI i Alba Forasté.

L’Institut Pere Mata, escenari del FAR
El FAR tindrà lloc a l’emblemàtic Institut Pere Mata, l’hospital psiquiàtric de la ciutat. El pavelló dels Distingits i l’espai del Menjador, dues antigues sales del psiquiàtric s’han convertirt en els escenaris del festival. Reus ha volgut reivindicar aquest espai per acostar-lo als ciutadans i projectar el seu valor patrimonial alhora que escenificar que la cultura és un bé social i una eina de transformació social i pedagògica.

Amb el FAR, la Capital de la Cultura Catalana, Reus 2017, ha creat un projecte que fa temps que es volia promoure: un festival d’estiu que defugís del plantejament de gran aparador turístic com fan altres festivals i ha vogutl arrelar al territori i amb els ciutadans. El FAR ha disposat del suport artístic i institucional del Festival de Peralada.