Coneix tots els actes de la Festa Major de Sant Pere 2021 a Reus

La segona Festa Major de Sant Pere en pandèmia ja té programa. Aquest divendres s’ha presentat públicament, recordant els condicionants que encara suposen les restriccions decretades pel Procicat. Els Pets i Gertrudis són els caps de cartell musicals d’uns concerts programats, majoritàriament, a dos espais diferents.

Aquest Sant Pere servirà, també, per incorporar un nou ball al Seguici Festiu de la ciutat, el Ball de les Sederes. Es presentarà en societat el dissabte 19 de juny, dissabte de la setmana vinent. Haver de distribuir entrades, gratuïtes en la gran majoria dels actes, també pot comportar inconvenients.

Tenint en compte els precedents de les Festes de Misericòrdia, Recasens ha demanat «que tothom sigui el màxim de curós possible demanant allò que realment vol utilitzar, perquè si no pot ser que ens quedi gent fora». Està previst que les entrades d’aquesta Festa Major de Sant Pere es posin a disposició del públic al llarg de la setmana vinent.

Nous espais s’incorporen al programa

Un dels efectes d’haver de limitar qualsevol acte amb aforament controlat és la diversificació d’espais. «Hem treballat per aconseguir una important multiplicació d’espais que ens han d’acollir els actes» segons ha explicat Daniel Recasens, regidor de Cultura.

També es convertiran en espais de la Festa Major les escoles Rubió i Ors, Teresa Miquel i General Prim. Els seus patis es faran servir per programar-hi espectacles familiars. El dia 24 de juny a dos quarts de set de la tarda, a l’escola Rubió i Ors, hi haurà el concert De cap per avall d’Ambauka.

A dos quarts de set de la tarda del dia 25, l’escola Teresa Miquel i Pàmies acollirà l’espectacle Hamelí de Xip Xap. Per últim, l’escola General Prim serà l’escenari, el dia 26 de juny a dos quarts de set de la tarda, dels Filibusters de Mortelo&Manzani. Un dels espais on s’han programat actes és el Centre Cultural el Castell.

“Acull dues propostes expositives que es relacionen amb la festa”, ha anunciat el regidor de Cultura. Per una banda, del 16 de juny al 2 de juliol, Façanes, peixeres i un conte, “són muntatges de gran format relacionats per l’artista Vilacaré”. La segona que ha destacat Recasens ha sigut Membranòfons.

Quan l’artesania esdevé art. Serà al Castell els mateixos dies que l’anterior i consisteix en “una molt bona col·lecció de timbals elaborats per Xixo Luthier i pintats per diferents artistes”.