Recullen 234,7 quilos de brossa de les platges de Cambrils

Organitzats en tres grups de deu, els voluntaris han treballat a les platges que hi ha davant del Xiringuito Marino, del Xiringuito Mesa i del Passeig de les Palmeres

recollida platges de Cambrils

Els voluntaris que han participat aquest matí de  diumenge en la recollida de brossa organitzada per l’ONG cambrilenca El Camí de la  Solidaritat, juntament amb l’organització de Salou Good Karma Projects, han aplegat 234,7 quilos de residus de diferents indrets de les platges de Cambrils. La brossa que més  s’ha recollit han estat burilles de cigarret, microplàstics -aquells que no superen els 5  mil·límetres-, llaunes, envasos de plàstic i vidres. També s’ha trobat alguna mascareta  d’un sol ús i altres objectes curiosos com ara neumàtics, rodes de plàstic o mantes.  

 

Els trenta voluntaris, organitzats en tres grups de 10, han treballat a les platges que hi ha  davant del Xiringuito Marino, del Xiringuito Mesa i del Passeig de les Palmeres de  Cambrils des de quarts de 10 del matí fins les 12. La recollida ha comptat amb el suport  de Secomsa i Ingesol, que han proporcionat el material necessari per dur a terme la  recollida: bosses de brossa, guants, gel hidroalcohòlic i contenidors, així com del posterior  trasllat dels residus. A més, s’han encarregat d’explicar als voluntaris com procedir amb el dipòsit de la brossa, per tal de separar-la entre aquella que es pot reciclar i la que no.  En finalitzar l’esdeveniment, elRetiro ha proporcionat entrepans i begudes; a més, el  restaurant cambrilenc han obsequiat els voluntaris i organitzadors amb una samarreta i  enganxines.  

  

Els voluntaris d’El Camí de la Solidaritat que han participat en l’organització d’aquesta  recollida s’han mostrat molt agraïts davant la solidaritat i consciència de tots els  voluntaris que han pres part en la recollida. “Esperem que aquest primer acte  conjuntament amb Good Karma Projects sigui el primer de molts, i que més endavant  puguem organitzar una recollida on pugui afegir-s’hi tothom qui vulgui, si les  circumstàncies sanitàries ho permeten”, diu un d’ells. D’altra banda, des de Good Karma  Projects, insisteixen en la necessitat que aquest tipus d’actes serveixin per educar la  població sobre les conseqüències nefastes que la presència de brossa a la natura té per  a les persones, la fauna i el medi ambient. Remarquen també que és molt important  abandonar els plàstics d’un sol ús.