Nous cursos de català oral a Mont-roig del Camp i a Riudoms

Els cursos, que es duran a terme entre els mesos d’octubre i de desembre, estan impulsats pel Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal del Baix Camp

El Servei Comarcal de Català del Baix Camp impartirà dos cursos de català oral Ep! Escolta i parla a alumnes de Mont-roig del Camp i de Riudoms. Els cursos, que es duran a terme entre els mesos d’octubre i de desembre, estan impulsats pel Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal del Baix Camp i finançats pel Consell Comarcal del Baix Camp.

El curs de Mont-roig del Camp, del 6 d’octubre al 12 de novembre, es farà de dilluns a dijous, de les 18.30 h a les 20.30 h, a la Casa de Cultura Agustí Sardà. La quinzena d’alumnes inscrits resideixen al municipi o en algun dels pobles del voltant i no parlen gens de català. Pel que fa a la procedència, la majoria són del Marroc, però també hi ha dues alumnes del Senegal. Quan aquests alumnes acabin el curs, si n’han assolit els continguts, rebran un certificat acreditatiu del Consorci per a la Normalització Lingüística. Pel que fa a Riudoms, el curs començarà una setmana més tard, el 14 d’octubre, i s’allargarà fins al 2 de desembre. En aquest cas, l’horari serà de matí, de 9.30 h a 11.30 h, i s’impartirà a les Escoles Velles del municipi. Tots els cursos compliran les mesures sanitàries i higièniques actuals; per tant, caldrà dur mascareta, mantenir la distància i rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic en entrar a l’aula.

Ep! Escolta i parla és un curs de català oral adreçat a persones adultes no alfabetitzades o amb poc bagatge acadèmic amb l’objectiu que puguin resoldre les necessitats bàsiques de la vida quotidiana en català. La metodologia que s’hi proposa és significativa i comunicativa, amb activitats que demanen molta participació.

 

El Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal ja ha programat altres vegades cursos de català a la comarca. L’últim que es va tirar endavant va ser un curs de nivell inicial a Montbrió l’any passat. Els cursos de Mont-roig del Camp i de Riudoms són dos dels que no es van poder dur a terme per la pandèmia i que s’han pogut reprendre un cop iniciat el curs.