Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

L’artista Lily Brick pinta un mural al carrer Sant Joan pels 10 anys del Casal de Joves

Avatar photo

Lily Birck és una de les artistes catalanes amb mes projecció a nivell internacional si bé la situació actual ha provocat que hi hagi molts projectes que s’han quedat aturats

Amb motiu dels 10 anys del Casal de Joves s’ha convidat a una artista jove del país però amb reconeixement internacional a elaborar un mural gegant que tingui relació amb els joves i que mostri el seu empoderament com un dels col·lectiu que aporta coses a la ciutat. És per aquest motiu, que l’artista  lleidetana Lily Brick ha estat l’encarregada de realitzar durant 5 dies la pintada mural que es pot veure en una de les façanes de l’antic Hospital, al carrer de Sant Joan, i que serveix per commemorar els 10 anys del Casal de Joves la Palma.

Lily Birck és una de les artistes catalanes amb mes projecció a nivell internacional si bé la situació actual ha provocat que hi hagi molts projectes que s’han quedat aturats. L’obra de l’artista se centra amb l’empoderament dels joves i dibuixa una peça amb una jove de protagonista on ressalta sobretot la mirada de la noia, una mirada que transmet seguretat, força, sororitat i convenciment.

La pintada s’emmarca dins el programa d’activitats dels 10 anys del Casal que barreja formació, participació i cultura.

 

L’artista
Mireia Serra Bernadó, l’alter ego de Lily Brik, va néixer a Lleida fa 29 anys. Des de molt jove va començar a mostrar interès pel disseny i les arts en general i això la va portar a estudiar Disseny Gràfic Publicitari a l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol.

 

Durant cinc anys, Lily va treballar com a dissenyadora per a diferents empreses i organitzacions, desenvolupant les seves habilitats i aprenent sobre altres àrees del món del disseny.

 

Amb una mica d’experiència adquirida, es va convertir en cap d’una empresa d’impressió, gestionant personal, recursos i coordinant directament la seva àrea de disseny. Després de dos anys al capdavant d’aquesta impremta, Lily va començar a explorar noves formes de canalitzar les seves preocupacions artístiques i, durant aquesta recerca, va descobrir l’esprai.

 

En poc temps, la seva afició es va convertir en la seva professió i van començar a arribar encàrrecs. Els seus primers treballs van ser als jardins públics de Lleida i als afores de Balaguer, on va passar unes setmanes desenvolupant la seva afició. El descobriment d’aquestes obres per curiosos observadors enmig de llocs rurals va portar al començament del seu ofici i al seu primer mural per encàrrec. Les imatges de les seves obres es van estendre ràpidament a les xarxes socials i aviat es van convertir en virals, cosa que va fer que el seu art comencés a ser àmpliament conegut.

 

En els gairebé quatre anys que ha estat activa professionalment, ha participat en diversos festivals, inclòs el Festival de Cheste, la primera edició del Festival Penelles ‘Gargar’ i el Murcia Street Art Project. També ha estat finalista de la convocatòria artística de la Fundació Vallpalou i ha exposat a la galeria de la Fundació i també al Museu de Belles Arts de Múrcia (MUBAM). Els seus murals es poden trobar a tot Catalunya i a altres regions d’Espanya, amb el rècord del mural més gran mai pintat a Espanya per una dona (480 m2). Durant el 2017 i el 2018, va treballar en diversos projectes internacionals diferents que la van portar a països com França, on va participar al projecte Hotel 128, Holanda, a la seu de l’ESA (Agència Espacial Europea), competint amb representants d’altres 11 païso s europeus; Alemanya, a Deen Hag, Hamburg; o Gàmbia, a l’Àfrica, on va participar en un projecte solidari.

 

Lily participa actualment en diversos grans projectes internacionals i el seu art s’ha exposat aquest any, 2019, a Suècia, on va pintar un edifici de 24 metres d’alçada en el seu esdeveniment Artscape Saga, interpretant la cultura de la zona i també a França, a la segona edició del LaBel Valette Festival. A més, a principis de l’any vinent pintarà al Techfest IIT Bombay, a l’Índia.

 

Actualment també treballa amb petits formats, pintant amb acrílic, oli i esprais i acaba d’inaugurar la seva primera exposició individual amb aquestes tècniques.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Girona reconverteix les Fires en un Sant Narcís “100% cultural”

Notícia següent

El Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural de Cambrils torna als barris

Notícies relacionades