L’Ajuntament de Cambrils inicia les obres de la primera àrea de jocs inclusiva

El parc infantil situat a la plaça Bernardí Martorell es remodelarà per fer-lo accessible a tots els infants

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cambrils va iniciar ahir les obres per convertir el parc infantil de la plaça Bernardí Martorell en la primera àrea de jocs 100% inclusiva del municipi. L’actuació, amb un pressupost de 54.830 euros, consisteix en ampliar l’àrea de joc dels 204 m2 actuals a 262 m2 i adequar-la per fer-la accessible a tots els infants.

El regidor de Medi Ambient, Lluís Abella, ha destacat la importància de la remodelació integral d’aquesta àrea i ha avançat que s’està treballant en un projecte més global de millora dels espais de jocs infantils, en la línia d’incorporar elements inclusius a diferents parcs perquè tots els nens i nenes hi puguin jugar.

Aquesta àrea estava formada per un toboggan, un balancí, dues molles i una caseta, que es substituiran per una estructura multijoc amb trepa i tobogan, un carrusel, una molla i un gronxador amb seient niu. A més, es canviarà el paviment actual de grava per un de cautxú per garantir l’accessibilitat i es millorarà la tanca de l’àrea per augmentar la seguretat. Es preveu finalitzar l’obra abans de Nadal.

L’àrea situada a la Plaça Bernardí Martorell, entre els carrers Foix i del Vi, era una de les dues àrees del municipi on s’havien identificat elements en mal estat en l’última diagnosi. L’altre parc on s’intervindrà aquest desembre és el del passeig Macià, amb la substitució d’un joc modular per una estructura multijoc formada per una torre amb coberta, una escala, un tobogan i un gronxador. Actualment hi ha 68 àrees de joc infantil al terme municipal de Cambrils.