La Diputació dona 80.000€ a les Associacions de Bombers Voluntaris de Prades i Horta de Sant Joan

Cada entitat percebrà un total de 40.000 euros per a l’adquisició d’un vehicle tot terreny i un equip d’extinció d’incendis

La Junta de Govern de la Diputació de Tarragona ha aprovat concedir un total de 80.000 euros a les Associacions de Bombers Voluntaris de Prades i d’Horta de Sant Joan, un import que anirà destinat a l’adquisició de dos vehicles per extingir incendis. En concret, cada entitat rebrà un total de 40.000 euros per poder comprar un vehicle tot terreny i un equip d’extinció. El vehicle anirà equipat amb persiana de tancament de la caixa de càrrega, proteccions de baixos, toma d’aire elevada, instal·lació de cabrestant al frontal i enganxall posterior, mentre que l’equip d’extinció comptarà amb un dipòsit d’aigua, bomba d’impulsió i debanadora de mànega.

 

L’Associació de Bombers Voluntaris de Prades dona cobertura a les emergències que es produeixen als municipis ubicats a les proximitats del massís de les Muntanyes de Prades, com Prades, la Febró, Capafonts, Ulldemolins, Vallclara i Vilanova de Prades. La d’Horta de Sant Joan s’ocupa de les emergències que es produeixin als municipis ubicats a les proximitats del massís dels Ports, com ara Horta de Sant Joan, Arnes, Prat de Comte, Caseres i Bot. Totes dues entitats donen resposta a emergències com ara accidents de trànsit, rescat de persones que realitzen activitats al medi natural, incidències relacionades amb nevades, serveis preventius relacionats amb el risc d’incendis, serveis que tenen a veure amb les aglomeracions de persones, treballs de manteniment de la xarxa de punts d’aigua per a incendis forestals (XPAIF), treballs d’obertura de pistes forestals en cas de caiguda de l’arbrat o neteja de carreteres.

 

Aquests ajuts són un exemple de la tasca que la Diputació de Tarragona realitza per la preservació de l’entorn natural de la demarcació a través de la  promoció d’eines i iniciatives mediambientals al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. Un objectiu que s’engloba dins del Pla de Mandat 2020-23 i que la institució supramunicipal vehicula a través de la Unitat de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori.