Familiars i riudomencs diuen adéu al compositor Joan Guinjoan

Els riudomencs s'han acomiadat del músic i compositor durant el seu enterrament a l'Església de Sant Jaume

@Dipta_cat

Un homenatge ha acompanyat l’enterrament del compositor riudomenc amb més projecció internacional Joan Guinjoan i Gispert. L’acte ha tingut lloc aquest dissabte al Saló de Plens Municipal i ha estat presidit pel fill del compositor François Guinjoan juntament amb l’alcalde del municipi, Sergi Pedre; la regidora de cultura, Maria Cros; el president de la Diputació de Tarragona, Joan Poblet i la directora de l’institut Joan Guinjoan de Riudoms, Maria Teresa Moles. Durant l’homenatge els participants han plorat la pèrdua del fill il·lustre del poble.

El compositor i pianista va néixer l’any 1931 a Riudoms localitat que sempre ha portat al cor tot i que, habitualment residia a Barcelona, on va morir recentment. Durant la seva carrera ha aconseguit molts premis i fites importants com arribar a ser un dels membres de la Reial Acadèmia Catalana de les Belles Arts de Sant Jordi l’any 1991.

Davant el buit que ha deixat Guinjoan, Riudoms va decretar dos dies de dol oficial per la seva defunció. Aquest dissabte a les 18.00 h els riudomencs es van poder acomiadar del músic durant el seu enterrament que va tenir lloc a l’Església de Sant Jaume a Riudoms, localitat on ara descansa en pau.