Els aiguats deixen multitud de desperfectes a Cambrils

La zona més afectada ha estat la riera d'Alforja, on s'ha ensorrat un pont per a vianants

Camí Mendoza i Lluís Abella visitant els desperfectes a la riera d'Alforja. Foto: Julio Collado

Cambrils s’ha despertat aquest dimecres amb multitud de desperfectes provocats pels forts aiguats que van caure aquesta nit de dimarts a Catalunya i que a la localitat cambrilenca han afectat especialment a les rieres i els barrancs que travessen el municipi. Ja a plena llum del dia, l’alcaldessa, Camí Mendoza, i el regidor de Serveis i Protecció Ciutadana, Lluís Abella, han fet un recorregut pel municipi per inspeccionar els desperfectes de primera mà.

“És una afectació important. Encara no hem valorat els danys i hem d’acabar de visitar tots els punts afectats, però el que podem dir és que s’ha centralitzat a la riera d’Alforja, que es va estar a punt de desbordar”, ha explicat l’alcaldessa. En aquest punt s’ha ensorrat la passarel·la per a vianants ubicada davant la comissaria dels Mossos d’Esquadra, on també ha cedit bona part dels murs de la llera de la riera.

La resta de rieres que creuen el municipi també s’han vist greument afectats en els seus trams finals, especialment el barranc de la Mare de Déu del Camí, on el temporal s’ha emportat part de la vorera, baranes, alguns fanals i en general tota la zona enjardinada. La intensa pluja també ha afectat les platges, que han aparegut plenes de la brutícia arrossegada pel temporal. En el cas de la platja de la Riera d’Alforja ha quedat engolida per l’aigua.

D’altra banda, s’ha inundat la planta baixa de l’edifici Cambrils Diagonal (al final de la riera de Riudoms), s’ha ensorrat una part del mur del recinte del Parc Samà, hi ha hagut un esllavissament lateral l’A-7, a l’alçada de la cooperativa de Cambrils i ha quedat interrompuda la circulació de trens. “Aquest temporal ens ha recordat al de 1994, però afortunadament aquesta vegada no s’han hagut de lamentar víctimes personals”, ha dit Camí Mendoza.

Cal destacar que un total de 139 persones de Cambrils van trucar al telèfon d’emergències 112 per diverses afectacions. El temporal va deixar sense llum a prop de 5.000 persones durant la nit. A més, un grup de 64 escolars, professors i monitors de Sant Just Desvern que es trobaven allotjats a la casa de colònies Marinada va haver de ser evacuat i ha passat la nit al pavelló municipal, abans de tornar aquest matí cap a casa seva.