Sergi Pedret, alcalde de Riudoms i candidat a la reelecció per Junts per Riudoms: “Oferim seguretat, experiència i proximitat”

Porta uns mesos com a alcalde, quin balanç en fa?

Molt positiu, he rebut una acollida magnífica per part de tothom. Els veïns i veïnes m’han acollit molt bé, els companys de govern també i, fins i tot, els partits de l’oposició n’han fet una valoració positiva. El compromís i la implicació amb els riudomencs i riudomenques són els mateixos que tenia com a regidor, i ara ho mantinc des de la responsabilitat de ser l’alcalde de tots i totes.

Podria esmentar alguna de les accions més destacades que han dut a terme des de l’Ajuntament?

Hem posat les bases per fer un gran salt endavant. Hem treballat a fons per millorar la promoció i l’atractiu de Riudoms, per convertir el nostre poble en una destinació turística. Per això, cal destacar l’enorme potenciació feta de la Festa Major de Sant Jaume, tant en programació d’activitats, en qualitat, com amb la creació d’un nou element del seguici festiu, que és el Cavall dels Nebot i la recuperació dels balls tradicionals. En matèria de comerç, destacaria la campanya de Nadal, amb el sorteig de la cistella, i en matèria de restauració la Ruta de Tapes que ha assolit la xifra de 10.000 tapes venudes. També hem aprovat un pla de turisme molt complet i hem posat en marxa diverses actuacions: la col·locació de l’estàtua d’Antoni Gaudí a la plaça de l’Església, la creació d’una Ruta Gaudí i l’augment de les visites a la Casa Pairal de l’arquitecte riudomenc.

D’altra banda hem treballat per millorar l’entorn urbà, amb especial atenció al nucli antic. Som membres de l’Associació Viles Florides i això ha repercutit en una major i millor presència de plantes i arbres als carrers, places i accessos al poble. Hem reformat set carrers i la plaça Mare Cèlia, i aviat en començarem un altre, el carrer Galanes, la qual cosa suposa que gairebé tots els carrers del nucli antic estaran arreglats. També hem millorat els carrers i el problema d’aparcament al Barri Ferrant.

I sobretot, hem treballat molt el servei a les persones. En destacaria l’excel·lent feina feta des del Pla Local de Joventut, amb la renovació de l’Espai Jove, la programació de lleure formatiu mensual i altres activitats per als joves de Riudoms. També hem potenciat molt la formació i el lleure cultural per a adults, amb una programació estable de cursos, tallers i xerrades, que en els darrers anys han acumulat més de 1.500 inscripcions. Pel que fa a l’esport hem millorat els equipaments amb una pista d’skate, dos camps de gespa artificial i una segona pista de pàdel, a més de donar suport econòmic i logístic als equips esportius locals. I en l’apartat cultural, destaca la cartellera del Teatre Auditori Casal Riudomenc, que ja és un referent per als riudomencs i també per a molts pobles del nostre entorn.

Però el que m’omple més, i crec que és un dels grans avenços d’aquest mandat, és la transformació de l’edifici de Les Escoles Velles i de l’antiga Llar de Jubilats en un espai d’acollida i de treball per a gairebé totes les entitats del poble. Uns despatxos i espais comuns dissenyats seguint les necessitats particulars de cada associació i que ben aviat seran una realitat.

Quins són els pilars bàsics del programa electoral de Junts per Riudoms?

Els serveis a les persones, la millora de la qualitat de vida i la projecció de Riudoms. Ens implicarem a fons per millorar tots aquests punts, especialment per aquells col·lectius que més ho necessiten. Crearem les condicions perquè tothom que visqui a Riudoms gaudeixi d’una bona qualitat de vida, perquè les necessitats de la gent gran siguin ateses, per crear oportunitats de realització personal per als joves, per donar suport als emprenedors, i treballarem per fer un gran salt endavant en la promoció del turisme i del comerç.

I les línies vermelles?

Acceptem enfrontar-nos a tots els reptes perquè tenim una energia sense límits. Les línies vermelles no ens les posarem mai. Les fites polítiques les marquen els somnis i les il·lusions, però en canvi, els límits en una decisió política els marca el seny, els recursos disponibles i el grau de consens entre els veïns i veïnes del poble. Hem de recordar sempre que treballem per a tothom i que gestionem els seus recursos.

Què creu que passarà en aquests comicis, tenint en compte la diversitat de forces polítiques que hi ha?

A Riudoms és cosa de tres candidatures: la nostra, la d’Esquerra i la de la CUP. Nosaltres treballem perquè la gran transformació de Riudoms continuï endavant. Volem que el proper mandat representi un gran salt des del punt de vista econòmic, de serveis a les persones i de millora de la qualitat de vida. Un treball que fins i tot els nostres rivals han reconegut, més d’un cop, que ho estem fent bé.

Què pot oferir-li el seu partit al municipi que no li ofereixin els altres?

Seguretat, experiència i proximitat. La seguretat que dóna un equip de 23 persones que estimen, viuen, treballen pel poble i que es deixaran la pell per Riudoms, tant si surten elegits com a regidors com si no, no la proporciona qualsevol. Oferim experiència, la d’anys de govern i de saber com es gestiona un ajuntament. I també oferim la proximitat que dóna treballar dia a dia, set dies a la setmana, al poble i per al poble. Tres coses que, juntes, no tenen els nostres adversaris.

Heu esmentat que tenen diversos objectius de futur. Podria anomenar-los?

Tenim sis grans objectius de futur: nucli antic, economia, joventut, educació, turisme, comerç i serveis de qualitat. Apostem per la dinamització econòmica, residencial, turística i comercial del nucli antic del poble. Apostem per afavorir el creixement personal i professional a Riudoms de la joventut del poble. Apostem per crear un entorn educatiu innovador i integrador en col·laboració amb tots els centres educatius de Riudoms. Promourem el turisme potenciant el nostre patrimoni arquitectònic i cultural i treballant amb les empreses del sector. I donarem suport al nostre comerç local amb formació, ajuts i campanyes de promoció. Continuarem millorant els equipaments i serveis a les persones per millorar la seva qualitat de vida, especialment els col·lectius més sensibles, com per exemple la gent gran o les famílies amb risc d’exclusió social.

Amb aquestes propostes, què pretenen?

El nostre objectiu és renovar la confiança que els riudomencs i les riudomenques ens van atorgar fa 4 anys. Treballem perquè els veïns i veïnes de Riudoms donin un suport ample i, si pot ser, majoritari al projecte de futur que nosaltres defensem per al poble. Som una candidatura plural i transversal i el nostre nom ja ho diu: Junts per Riudoms. Significa que junts i units podem aconseguir tot el que ens proposem.

Arribat el moment, amb quins partits estaríeu disposats a pactar? I amb quins no?

Sempre tinc la mà estesa per a qui vulgui treballar per Riudoms i pels nostres drets i llibertats com a catalans. En la nostra manera de ser i de fer, ens obliguem a parlar sempre amb els veïns i veïnes quan una qüestió els afecta directament, com per exemple poden ser unes obres en un carrer. Amb les entitats quan es tracta de donar-los suport econòmic i de promoure les seves activitats, i amb els partits polítics quan es tracta de programes de futur i altres qüestions importants per a Riudoms.