L’Hospitalet de l’Infant tindrà de 5 biòtops ecològics al litoral de les seves platges

Avatar photo

A diferència de les boies convencionals, els biòtops es col·loquen de forma permanent i no malmeten el fons marí

Un any més, Repsol manté el seu suport amb l’ancoratge ecològic de les platges de la costa tarragonina, mitjançant la instal·lació de 17 nous biòtops artificials. Amb els que es col·locaran avui, els biòtops repartits pel litoral tarragoní superaran el centenar d’unitats.

Avui al matí, al passeig marítim d’Altafulla, ha tingut lloc la presentació de les noves boies ecològiques amb l’assistència de l’alcalde del municipi, Fèlix Alonso; el responsable de comunicació de Repsol a Tarragona, Josep Bertran, i el creador de les boies ecològiques, Miquel Rota.

Aquests nous biòtops són els que distingiran la zona reservada al bany en alguns municipis de la costa tarragonina. Torredembarra (amb 32 biòtops instal·lats), Altafulla (28), Tarragona (19), l’Ametlla de Mar (11), Salou (8) i l’Hospitalet de l’Infant (5), són els municipis que utilitzen aquest sistema d’abalisament ecològic.

Miquel Rota ha explicat de manera informal, com ell diu, que aquestes boies «són cases per peixos; una casa pels habitants marins, des de peixos fins als invertebrats, esponges, algues, etcètera. I el que fa la fauna marina és colonitzar-se».

Els biòtops artificials són grans peces d’obra i pedra fetes amb un ciment natural d’alta durabilitat i amb un disseny «laberíntic», que atreuen la flora i la fauna marines i fan que es formi un escull per tal de defendre’s dels depredadors. Tenen una alçada d’entre 1,5 i 2 metres i la seva amplada acostuma a ser d’un metre i mig, mentre el seu pes és d’entre 1.500 i 2.500 kg. La seva forma és arrodonida perquè els corrents marines no les descavalquin i el 70% pes de l’estructura està a la base perquè no bolquin.

Rota reivindica, també, que no s’hauria de pescar a sobre dels biòtops i informar els pescadors de la importància de guardar el perímetre per tal de no malmetre les instal·lacions.

Els parcs de biòtops
A més, Torredembarra i Altafulla disposen de parcs biòtops, és a dir, d’una extensió de terreny on hi ha diversos biòtops submergits amb els quals, a més de regenerar i conservar la flora i la fauna marines de la zona, es busca apropar el mar als seus visitants a través de diferents activitats aquàtiques i d’educació i sensibilització a favor de la conservació del medi marí.

Segons Rota, gràcies al roquer que disposa el port de Torredembarra, el parc de biòtops en té cinc que funcionen molt bé, encara que de moment no s’ampliarà. El parc de biòtops d’Altafulla estrena, avui, un plató informatiu sobre l’abalisament ecològic, que estarà instal·lat al passeig marítim per tal que els visitants puguin conèixer l’existència i el funcionament d’aquests biòtops.

VICTÒRIA ALTÉS DALMAU

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Repsol promou l’ancoratjament ecològic de les platges tarragonines

Notícia següent

Les comarques lleidatanes registren 18.094 aturats, la xifra més baixa des del novembre del 2008

Notícies relacionades