L’Associació de Familiars d’Alzheimer Costa Dorada celebra l’acte solidari “Ens donem la mà”

L’objectiu és informar i sensibilitzar sobre l’afectació de la malaltia i recollir fons per l’associació

Imatge de la presentació del nou transport adaptat de l’Associació de Familiars d’Alzheimer Costa Dorada. Foto Cedida

L’Associació de Familiars d’Alzheimer Costa Dorada (AFACD) celebrarà l’acte solidari “Ens donem la mà” el proper diumenge, 25 d’agost, a les 20hores, al Centre de dia Les Orenetes, a la Casa Sant Josep de la Salle. La segona gala de l’Alzheimer, que compta amb el suport de l’àrea de Salut de l’Ajuntament,pretén informar i sensibilitzar sobre l’afectació de la malaltia.

L’acte està obert a tota la ciutadania i comptarà un any més amb la presència de l’artista David Callau. Les persones assistents podran gaudir d’una exposició de pintura de manera gratuïta i adquirir les seves obres a favor de l’associació. A més, també hi haurà música en directe i altres activitats.

L’entitat lluita per afavorir la millora de la qualitat de vida dels seus usuaris i usuàries, atenent diferents àmbits de la vida diària d’aquestes persones i de les seves famílies.

L’associació continua treballant per impulsar diferents activitats i accions al Centre de Dia Les Orenetes, que atén tant a les persones malaltes com a les cuidadores. Per una banda, el centre ofereix una àrea d’ajuda a les famílies i persones cuidadores de la zona amb grups de psicòlegs/es, treballadors/es socials i nutricionistes. Per l’altra, ofereix teràpies psicoestimulants i atenció al centre de dia o a domicili a les persones amb la malaltia de l’Alzheimer i altres demències.

Recentment, la Generalitat ha inclòs al Centre de Dia Les Orenetes a les Prestacions Econòmiques Vinculades (PEV) per les famílies que tenen a càrrec persones grans dependents. Aquestes ajudes estan vinculades a l’assignació d’un centre de dia a través del Programa individual d’atenció (PIA) i s’hi pot accedir mitjançant els serveis socials municipals.