L’Ajuntament i el Consell de Dones presenten la Setmana per la Igualtat de Gènere

Del 2 al 18 de març s’ha programat un ampli ventall d’activitats centrades en la coeducació i el reconeixement social de les aportacions de les dones

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor Salut i Drets Cívics, Josep Maria Vallès; la representant del Consell de Dones, Anna Morera, i la tècnica d’Igualtat, Mònica Romano, han presentat avui l’ampli ventall d’activitats de la Setmana per a la Igualtat de Gènere, que es portarà a terme 2 al 18 de març.

La programació s’emmarca en la commemoració del Dia internacional de les Dones, que posa la mirada en la necessitat urgent de posar en el centre de la política el treball d’institucions i ciutadania, per eradicar el masclisme i construir una societat lliure de desigualtats i violències quotidianes envers les dones. Enguany aquesta data pren una major rellevància social amb la convocatòria mundial de la vaga feminista pel 8 de març.

Es tracta d’una setmana d’actes impulsats pel Consell de Dones de Cambrils que aquesta vegada se centren especialment en “La coeducació i el reconeixement social de les aportacions de les dones”. A més de les activitats relacionades amb aquests dos eixos, el programa inclou actes com la presentació del Pla Municipal per a la Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes 2018-2022 que, fruit d’un procés diagnòstic i participatiu, estableix els eixos i accions a desenvolupar transversalment per desenvolupar sistemàticament, accions que permetin garantir una igualtat real de gènere al municipi.

La cartelleria del programa d’actes d’aquesta edició té una doble mirada i un doble objectiu. Per una banda, visibilitzar que el feminisme és sobretot cosa d’hores. I per l’altra un homenatge pòstum a la Naomi Parker Fraley, la dona que va inspirar el cartell ‘We Can Do It’ inicialment representatiu de les dones que van treballar en fàbriques i drassanes durant la Segona Guerra Mundial i posteriorment i fins a l’actualitat icona del feminisme. La Sra. Parker va morir el passat 20 de gener als 96 anys als Estats Units.

El tret de sortida dels actes d’aquesta Setmana tindrà lloc amb el conta contes per a la igualtat, “I va moure muntanyes” demà 2 de març, a les 18 hores, a la Biblioteca Pública Municipal, on la Lídia Clua, narradora i titellaire explicarà fabulosos contes coeducatius amb el nexe comú de l’apoderament per superar les fites de la vida i el trencament d’estereotips i rols de gènere.

Acte institucional
El proper 8 de març, Dia Internacional de les Dones, tindrà lloc l’acte institucional per commemorar aquesta celebració. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza llegirà el manifest a les 12 hores a la plaça de l’Ajuntament. Aquest acte aquest any té un pes molt rellevant ja que en el marc d’aquesta commemoració s’ha convocat una vaga feminista mundial que tindrà lloc simultàniament en 177 països i que vol posar de manifest la manca d’igualtat efectiva entre dones i homes i totes les desigualtats i violències masclistes que, a ple segle XXI, encara patim en el nostre dia a dia les dones a tot el món. Aquesta vaga vol mostrar la força del 50% de la població, les dones, que no tenen garantits els seus drets fonamentals, sent discriminades social, laboralment i són víctimes de múltiples violències masclistes quotidianes.

Podeu consultar el programa clicant aquí.