La segona fase de les obres de Mas Miró, projectada per a finals d’enguany

La família de l'artista dona guixos a la Fundació de Mont-roig i s'engeguen noves activitats com un 'escape room'

Pla general de l'exterior del Mas Miró amb el president de la Fundació Mas Miró, Fran Morancho; i de la seva directora, Elena Juncosa, en la presentació del balanç del primer any de la casa-museu oberta. Imatge del 12 d'abril del 2019

La Fundació Mas Miró té previst començar les obres de la segona fase de la remodelació de la casa d’estiueig de Joan Miró a Mont-roig del Camp (Baix Camp) a finals d’anys o principis de 2020, un cop s’hagi enllestit la redacció del projecte. L’actuació tindrà un cost estimat d’uns 220.000 euros, que es finançaran amb recursos propis i amb la subvenció de 61.254 euros atorgada per part de la Generalitat. Amb els treballs es rehabilitarà part de l’interior de la casa noble que actualment no estan oberts al públic i es farà accessible l’espai amb un ascensor. La Fundació ha fet l’anunci sobre la segona fase de les obres aquest divendres en la presentació del balanç del primer any de l’obertura al públic de la masia on cada estiu –excepte els anys d’exili- l’artista hi va estiuejar.
A banda, també s’han presentat diverses activitats com visites teatralitzades i un joc d’escapisme ‘Hall Escape Mas Miró’ per atreure nous visitants. A la vegada, la família de l’artista ha donat onze guixos, que segons la directora de la Fundació, Elena Juncosa, tenen un valor documental molt important.