Joventut Cambrils busca 12 alumnes per exposar els seus treballs de recerca

Les presentacions es realitzaran en el marc de les jornades de debat “Societat de Recerca”

El Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils busca 12 alumnes de segon de Batxillerat o de l’Escola d’Hoteleria i Turisme que vulguin exposar el seu projecte o treball de recerca en una de les quatre jornades debat que se celebraran els propers dies 13 i 20 de març i 11 i 18 d’abril (de 18 a 20 hores) a l’Ateneu Juvenil. Les sessions, obertes a la ciutadania, constaran de presentacions de 10 minuts i debats posteriors de 20 minuts i comptaran amb la participació de persones amb experiència professional i/o personal de diferents àmbits.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor de Joventut, Eduard Pellicer; la tècnica de Joventut, Alegria Rodríguez, i un dels dinamitzadors voluntaris, Àngel Panicello, han presentat la segona edició d’aquesta iniciativa anomenada “Societat de Recerca”, creada en el marc del Pla Municipal de Joventut 2017-2020.

L’alcaldessa ha explicat que les jornades són una oportunitat tant pels alumnes com per la ciutadania, ja que es donen a conèixer treballs que sovint no tenen repercussió fora dels instituts i les famílies i alhora es dinamitza el pensament i debat a la societat de Cambrils. Per la seva banda, el regidor de Joventut ha apuntat que no es busquen els millors treballs sinó els que puguin generar més debat. “No posarem nota a ningú, els i les joves són experts en el tema que han treballat i els professionals generaran debat i aportaran valor”, ha afirmat. En aquesta línia, Àngel Panicello ha aclarit que no es tracta de confrontar idees sinó de sumar-les en un punt de trobada entre el món acadèmic i el professional.

Les persones interessades en presentar-se tenen temps fins el 2 de març per gravar un vídeo d’un màxim de dos minuts explicant el tema del treball i per què creuen que han de ser escollits. El vídeo es pot portar a l’Ateneu o enviar al correu joventut@cambrils.org.

Per promocionar les jornades entre els i les joves, el Departament de Joventut ha publicat a les xarxes aquest original vídeo i ha intensificat les visites als instituts. A més, enguany, com a novetat, tots els alumnes que facin arribar el vídeo rebran com a premi una formació específica i en profunditat per poder fer una bona exposició oral d’una idea (elevetor pitch) i els 12 seleccionats obtindran una entrada gratuïta a les TEDx de Reus o Tarragona 2018.

Les jornades “Societat de Recerca” compten amb la col·laboració dels instituts Mar de la Frau, Cambrils i Ramon Berenguer IV i Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.