Els centres d’ensenyament del Baix Camp fomenten l’educació mediambiental

Avatar photo

Més de 1.800 joves participen en un seguit d'activitats sobre el reciclatge

La campanya d’educació mediambiental que promou Secomsa a diferents centres d’ensenyament de la comarca del Baix Camp, #CAPgira, matèries de primera per productes excepcionals, tanca les activitats programades per aquest curs 2016/2017 amb uns alts índex de participació i de valoració per part dels joves participants.

En total, 1.841 alumnes que cursen primària i secundària d’una trentena d’instituts, escoles i casals de lleure del Baix Camp han realitzat aquestes activitats a través d’un joc interactiu que es basa en mostrar els principis de l’economia circular durant el procés de transformació del rebuig en noves matèries primeres.

A través d’aquest joc, s’ensenya com a partir de les deixalles es poden generar nous productes d’ús quotidià com monopatins, auriculars, ulleres de sol, etc. Una nova forma d’aprenentatge pràctic sobre el reciclatge i la nova economia de sostenibilitat a través d’aquests productes.

Per valorar els resultats obtinguts a través d’aquesta campanya quant a conscienciació de la reutilització dels residus, Secomsa ha apostat per fer una enquesta als participants per contrastar el seu grau de satisfacció en l’activitat i els coneixements assolits durant la seva realització.

En l’estudi d’opinió, més d’un 97% dels enquestats han considerat que la campanya #CAPgira els ha servit per millorar i aprofundir en el coneixement sobre el reciclatge de residus urbans i sobre la segona vida que poden tenir aquests materials. Un tant per cent similar també ha considerat que gràcies a aquestes activitats d’educació ambiental han incorporat noves visions sobre la importància de la recollida selectiva per afavorir les accions de reciclatge.

La totalitat dels enquestats han valorat positivament els recursos i la metodologia emprada pel desenvolupament de l’activitat i remarquen l’interès en el coneixement dels nous materials obtinguts, “productes excepcionals”, i el canvi en la concepció del reciclatge tradicional que ells tenien prèviament.

En l’enquesta també es preguntava sobre la disposició a rebre més informació i més xerrades informatives sobre el tema, que també venen reforçades per el recull d’alguns comentaris de l’enquesta com: “M’agradaria poder gaudir d’aquests tallers d’una manera més periòdica. Els resultats, al final, repercuteixen en la societat”.

Per tancar el curs 2016/2017, l’última activitat programada de #CAPgira tindrà lloc a l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant, el proper mes de juny.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Atractiva programació d’activitats per Sant Jordi a Tàrrega

Notícia següent

Incendi a l’exterior d’una planta de reciclatge al Segrià

Notícies relacionades