El jurat popular del crim de Cambrils comença a deliberar a l'Audiència de Tarragona

Pla obert de la sala de vistes de l'Audiència de Tarragona, amb tres agents dels Mossos en primer terme, amb l'acusat assegut, d'esquenes, a la dreta. Imatge del 9 de març del 2020. ACN

El jurat popular del crim de Cambrils ha començat a deliberar aquest dimecres a l’Audiència de Tarragona. Dilluns la magistrada va decidir paralitzar el procediment davant l’estat d’alarma pel coronavirus, però finalment s’ha acordat que tiri endavant. L’òrgan judicial ha condicionat les dependències del jurat popular, on estan incomunicats, i ha posat a la seva disposició material de protecció, com ara guants. Fonts judicials han explicat que se’ls ha recomanat extremar les precaucions, en la línia de les mesures ordenades per les autoritats sanitàries. En condicions normals, la llei estableix que la suspensió d’un procediment de jurat popular pot durar cinc dies, però que més enllà d’aquest període s’ha de dissoldre.
Divendres el judici va quedar vist per a veredicte després que l’acusat negués els fets en la seva declaració i les acusacions mantinguessin la petició de 20 anys de presó per assassinat amb traïdoria.