El Casal Municipal de la Gent Gran de Cambrils celebra la Diada de Sant Jordi

La festa ha consistit en diversos tallers, el lliurament dels premis dels concursos de narrativa i poesia i l’actuació del cor Les Veus del Casal

El Casal Municipal de la Gent Gran de Cambrils ha celebrat la Diada de Sant Jordi tallers i demostracions de les diferents activitats, un lliurament de premis literaris i una actuació musical.

La festa ha començat a les 10 hores amb una demostració de plats casolans a càrrec dels alumnes del taller de cuina, una demostració de puntaires del taller de puntes, i un taller de manualitats per elaborar roses de paper i decorar de mirallets a càrrec de la monitora Evelyn Roca.

Paral·lelament, a les 11 hores, s’han lliurat els premis del 21è concurs de poesia i el 17è concurs de narrativa en català i en castellà. La celebració ha acabat amb l’actuació del cor Les veus del Casal, que ha interpretat “El cant del poble” i “Oreneta gentil”.

A més, durant el matí, l’alcaldessa de Cambrils, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor de Benestar, Josep Maria Vallès, han acompanyat a Magda Civit, d’Amics de la Gent Gran, a portar companyia, un llibre i una rosa a Benita Pascual, que és una de les persones que ateses per aquesta organització.

L’acció s’emmarca en la campanya de sensibilització i solidaritat “Roses contra l’oblit” d’Amics de la Gent Gran, que lluita contra la discriminació i la soledat no desitjada de les persones grans des de fa més de 32 anys.

Avui durant tot el dia, els Amics de la Gent Gran tenen una parada de roses naturals i de feltre a l’entrada del Casal. La recaptació dels productes va destinada íntegrament a combatre la soledat de les persones grans a través dels programes socials de l’entitat.

Els premis del concurs literari

Els jurats, formats per Montserrat Recasens, Lluïsa Rom i Jordi Barberà ha decidit atorgar els premis del 21è concurs de poesia i el 17è concurs de narrativa en català i en castellà a les següents persones:

Poesia en Català

Primer premi

Títol de l’obra: A la matinada

Autora: Xema Barenys

Segon premi

Títol de l’obra: L’espantaocells

Autor: Xema Barenys

Narrativa Català

Primer premi

Títol de l’obra: Visita inesperada

Autora: Pilar Febas

Segon premi

Títol de l’obra: La certesa

Autora: Carmina Aragonès

Poesia en Castellà

Primer premi

Títol de l’obra: El Rosario de papá

Autora: Asunción Lorente

Segon premi

Títol de l’obra: La rosa i la margarita

Autora: Francisca Moreno

Narrativa en castellà

Primer premi

Títol de l’obra: En su Dulce espera

Autora: Susana Maquieira

Segon premi

Títol de l’obra: Solo lo hemos abandonado

Autora: Francisca Moreno