Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

El Banc del Temps de Cambrils fusiona filosofia i xerrades de divulgació científica

Avatar photo

L’entitat aposta per destacats ponents en la quarta edició del cicle “Cambrils pensa”

El Banc del Temps de Cambrils ha decidit fusionar filosofia i xerrades de divulgació científica en al quarta edició del cicle “Cambrils pensa”, que el tercer divendres de cada mes plantejarà diferents temes per entendre el món i reflexionar amb destacats ponents especialitzats.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein; i els membres del Banc de Temps Montse Mañé i Artur Folch, han presentat aquest matí la programació, que enguany fa un pas endavant i es trasllada al Centre Cultural per arribar a més persones.

L’alcaldessa ha felicitat el Banc del Temps per la consolidació d’aquesta iniciativa i per l’alt nivell dels conferenciants d’aquesta quarta edició. El regidor de Participació ha recordat com es va engegar el cicle i com ha crescut, ha explicat que el Banc del Temps és una associació molt especial des del punt de vista del voluntariat i el compromís amb la comunitat i ha avançat que aquest 2020 l’àrea de Participació posarà l’accent en tres àmbits importants: els segons pressupostos participatius, la mostra d’entitats i l’Altaveu.

Per la seva banda, la presidenta de l’entitat ha explicat l’evolució del cicle, que en les tres passades edicions ha anat a càrrec d’un únic ponent, i en aquesta quarta edició compta amb sis persones diferents, conegudes dins de les seves especialitats, que transmetran informació i crearan debat. Pel que fa al format, al principi el cicle va parlar de filòsofs antics i contemporanis i posteriorment s’hi va afegir una part audiovisual com a introducció i es va potenciar la participació.

Finalment, Artur Folch ha afirmat que des del Banc del Temps porten mig any treballant per aconseguir portar conferenciants experts, coneguts i bons comunicadors i ha explicat que, en una època en que rebem molta informació, l’objectiu del cicle és poder debatre tranquil·lament sobre temes que ens afecten. “Parlar amb gent intel·ligent ens fa més intel·ligents”, ha conclòs.

17 de gener. 19:30 hores. Centre Cultural.

El militarisme i les guerres també comencen aquí

Pere Ortega. President del Centre Delàs d’Estudis per a la pau

El Centre Delàs s’ha especialitzat en la investigació sobre la indústria militar (comerç i finançament de les armes); també analitza diferents conflictes armats que es produeixen al món, a la vegada que incorpora uns altres criteris, des de la cultura de la pau i la no violència.

21 de febrer. 19:30 hores. Centre Cultural.

Viure junts sense creure el mateix

Jordi Moreras. Departament d’Antropologia de la URV Tarragona

Què fer dels valors humanistes en un temps en què la mentida és una arma habitual? Com aconseguir mantenir una societat cohesionada amb persones que tenen valors, cultures i religions diferents? No seria millor viure en una societat oberta, tolerant, equitativa i solidària?

20 de març. 19:30 hores. Centre Cultural.

Per un envelliment i final de vida apropiats

Marc Antoni Broggi. President del Comitè de Bioètica de Catalunya. Cirurgià. Membre de la Real Acadèmia de Medicina.

Si morir és inevitable, morir bé hauria de ser el desitjable. Des d’aquest raonament el professor Broggi desenvolupa tota una sèrie d’actuacions en l’ambient familiar i professional per a que el procés natural de morir sigui el més apropiat a cada persona.

17 d’abril. 19:30 hores. Centre Cultural.

Finances, banca i especulació.

Arcadi Oliveres. Economista i activista social.

T’has preguntat alguna vegada què fan els bancs amb els teus diners? En què inverteixen per a treure’n el màxim benefici en el mínim temps possible? Oliveres ens farà cinc cèntims de l’enginyeria financera que fan servir els bancs.

15 de maig. 19:30 hores. Centre Cultural.

Canvi climàtic, algunes manifestacions

Martí Boada. Doctor en Ciències Ambientals. Consultor de la Unesco.

Encara hi ha algú amb seny que negui el canvi climàtic? Boada ens donarà tota la informació de les manifestacions més evidents d’aquest canvi, que comencen a produir-se tan a nivell local com planetari.

19 de juny. 19:30 hores. Centre Cultural.

L’inestable sistema solar. Estem segurs al nostres planeta?

Joan Genebriera. Enginyer en instrumentació astronòmica i sistemes informàtics. Exprofessor del Museu de la Ciència de Barcelona. Director de l’Observatori Astropriorat.

La major concentració d’asteroides del sistema solar es troba situat entre les òrbites de Mart i Júpiter. Alguns xoquen entre sí i s’allunyen de la seva òrbita. Hi ha alguna possibilitat que es creuin en la trajectòria de la Terra? Genebriera, especialista en el seguiment d’asteroides i cometes, ens ho explicarà.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’OA, l’associació que dóna suport als reusencs amb trastorns alimentaris

Notícia següent

Glovo arribarà a la ciutat de Lleida el 14 de gener

Notícies relacionades