Cambrils presenta les Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d’Oliva Verge Extra

Més d’una vintena de restaurants oferiran pa amb oli nou com a aperitiu dels àpats del 25 d’octubre al 17 de novembre

Imatge de la presentació. Foto: Julio Collado

Les primeres olives de la temporada estan a punt d’entrar al molí de la cooperativa agrícola de Cambrils. El regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein; el president de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, Pau Serra, i el representant de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils, Xavier Martí, han presentat avui les Jornades Gastronòmiques per donar la benvinguda a l’Oli Nou d’Oliva Verge Extra de Cambrils. Podeu descarregar el programa complet clicant aquí.

Els primers en tastar la collita d’enguany seran els comensals dels 22 restaurants que del 25 d’octubre al 17 de novembre oferiran pa amb extret de la primera premsada de la Cooperativa com a aperitiu. Els participants a les sisenes jornades són Bar del Pòsit, Bec d’Or, Bresca, Cal Tendre, Can Solé, Denver Cambrils, Dofí Verd, Duomo, el Capi, El Faro, Fonda Montserrat, La Galera Port Cambrils, La Palmera de la Llosa, Les Barques, L’Espurna, L’Original, Marro Café, Miquel, Miramar, Rincón de Diego, Taverna Lekeitio i Xiringuito Restaurant del Mar.

L’acte més destacat del programa serà l’esmorzar popular de la Festa de l’Oli Nou a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils (carretera Montbrió, km2) que tancarà les Jornades el 17 de novembre. A partir de les 9 hores, els i les assistents podran esmorzar pa torrat, llonganissa, fruita i oli nou d’oliva verge extra Mestral de la nova collita per només 4 euros, mentre gaudeixen d’actuacions infantils de grups locals. L’agrobotiga obrirà en horari especial, de 9 a 14 hores, per qui vulgui aprofitar l’ocasió per fer la compra de productes de proximitat. Com a promoció, els que hagin comprat el tiquet de l’esmorzar tindran un descompte de dos euros per a la compra d’una garrafa de cinc litres d’oli.

D’altra banda, s’han programat dues activitats complementàries per promocionar i posar en valor la qualitat d’aquest producte estrella de la dieta mediterrània reconegut a nivell internacional.

El dissabte dia 26 d’octubre es portaran a terme dues sessions del taller familiar “Crema de mans amb oli d’oliva” a les 10:30 i a les 12 hores (edat mínima recomanada: 5 anys). L’activitat, d’una hora i mitja de durada, s’oferirà gratuïtament a la Torre del Llimó. Les famílies participants elaboraran una crema de mans utilitzant com a ingredient principal l’oli d’oliva. Les inscripcions es poden fer a peconomica@cambrils.org o al telèfon 977 794 679. Les places són limitades.

La segona activitat és una ruta per les oliveres programada per dissabte 2 de novembre. És un recorregut a peu per poder veure en primera persona el camí que fa una oliva fins a convertir-se en oli, visitar el molí i degustar la Rosta de Cambrils (pa torrat amb oli nou i vi pels adults i pa torrant amb oli i xocolata pels petits). Les persones interessades en aquesta activitat gratuïta s’hi poden inscriure trucant al 977 794 679 o escrivint a peconomica@cambrils.org.

Durant la ruta, que començarà a l’Agrobotiga de la Cooperativa, els participants visitaran una finca d’oliveres per veure in situ com es fa el procés de recollida de les olives, podran collir olives gaudint de l’essència de fer de pagès i portar-les al Molí de la Cooperativa per seguir el procés per obtenir oli.

El regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein ha anunciat que ja estan treballant en la reestructuració del calendari gastronòmic de l’any que ve i que hi hauran novetats importants. En aquesta línia, el representant de l’Associació d’Empresaris de l’Hostaleria ha explicat que les jornades faran un salt qualitatiu aprofitant les sinèrgies entre els diferents actors implicats amb l’objectiu de projectar la gastronomia cambrilenca a nivell nacional.

Per la seva banda, el president de la Cooperativa ha afirmat que l’oli Mestral és un dels més premiats d’Espanya i ha explicat que es preveu una bona collita, malgrat que el temporal impedís començar a recollir les olives i hagi afectat nombrosos terrenys, camins i marges.